Ali Koç: Sadece araç değil, teknoloji de ihraç ediyoruz

Ali Koç: Sadece araç değil, teknoloji de ihraç ediyoruz

Ekonomi Haberleri

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Türkiye'nin teknoloji ihraç eden bir ülke haline geldiğini söyledi.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Ford Trucks'ın yeni bayisinin açılışında konuşan Koç, Türkiye'nin ve kendilerinin çok iyi bir 13-14 yıl yaşadıklarını, 13 yılda üretim kapasitelerini 10 kat artırarak 415 bin araca çıkardıklarını ifade etti. Artık Ford Trucks olarak dünyaya teknoloji ihraç etmeye başladıklarını ifade eden Koç, "Çin'de 2013'ün nisan ayında ağır ticari motor araçlarının üretimi için JMC firmasıyla motor teknolojisi lisans anlaşması imzaladık. Bizim mühendisimizin geliştirdiği motorlara lisans verdik. Bunlar Çin'de üretilecek, oradaki kamyonların motorları olacak. Temmuzda JMC'ye komple kamyon üretimi için lisans verdik. Böylece Ford Trucks lisansıyla ağır ticari araçlarımız Çin pazarında satılmaya başlanacak" diye konuştu. Ar-Ge'ye büyük önem verdiklerini anlatan Koç, "İnşallah 1-2 ay içerisinde Gebze'de Türkiye'nin en büyük Ar-Ge merkezini açacağız" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...