Ali Babacan, 'Cari açığın başı üretimle ezilecek'

Ali Babacan, 'Cari açığın başı üretimle ezilecek'

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Babacan, 2014-2016 yıllarını kapsayan programda, kaynakların üretime yönlendirilerek cari açığın düşürülmesinin hedeflendiğini söyledi.

Yeni Orta Vadeli Programı (OVP 2014-2016) açıklayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, önümüzdeki dönemde kaynakların üretime aktarılarak cari açığın düşürülmesinin hedeflendiğini söyledi. Babacan, Türkiye ekonomisinin ise yıl sonunda yüzde 3.6, 2014 yılında yüzde 4, 2015 ve 2016'da da yüzde 5 büyümesinin beklendiğini açıkladı. Cari açığı düşürme konusuna vurgu yapılan programda, bu kapsamda yurt içi tasarrufların artırılması, mevcut kaynakların üretken alanlara yönlendirilmesi ve ekonomik verimlilik düzeyinin yükseltilmesi gibi önceliklere ağırlık verileceği bildirildi. Ayrıca programda, enflasyonu düşürme, kamu maliyesinde güçlü duruşu sürdürme, büyüme ve istihdamı artırmak da öncelikle hedefler arasında yer aldı. OVP'nin daha önemli özelliğinin yapısal tarafta olacağını anlatan Ali Babacan, "İşgücü piyasaları olsun yatırım ortamını iyileştirmeyle alakalı adımlarımız olsun tasarruf ortamını artırmaya yönelik adımlarımız olsun bütün bunlar önümüzdeki dönemin önemli konuları olacak" diye konuştu. Babacan, "Enflasyonda revizyona gidilir mi?" sorusuna da "Enflasyonun, yıl sonu hedefinden bir miktar daha yüksek olması sürpriz olmamalı. Ama çok büyük sapmalar beklememek lazım" cevabını verdi. Genel Sağlık Sigortası primlerini zamanında ödemeyenlere ilişkin bir af olup olmayacağı sorusu üzerine de Babacan, "Ne vergilerle ilgili ne sosyal güvenlik primleriyle ilgili böyle genelleştirilmiş bir yeniden yapılandırmamız, silmece af gibi uygulamamız yok" dedi.
Ayakkabıya 24 ay taksit olmaz!
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, tüketici kredileri konusunda önemli çalışmaların yapılacağını özellikle de kredi kartıyla tüketimin frenleneceğini söyledi. Kredi kartı limitlerinin gelirin 4 katı olacağını söyleyen Ali Babacan, taksit sayısını sınırlama konusunda çalışmaların devam ettiğini açıkladı."Bir ayakkabı 24 ay taksitle satılır mı?" diyen Babacan, asgari ödeme tutarının da %25'ten 30'a çıkacağını dile getirdi. Kartta geliri belli olmayanın da bin lira limiti olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...