Ali Babacan başarının sırrını açıkladı

/ Kaynak: AA
Ali Babacan başarının sırrını açıkladı

Ekonomi Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye'nin bankacılıkta düzenleme ve denetleme konusunda muhafazakar davrandıkları için başarılı olduklarını belirtti

Dünya Ekonomi Forumu'nun (WEF) Çin'de yapılan toplantılarına katılmak üzere Dalian'a gelen ve forumun son gününde "Küresel Ekonomiye Asya'dan Bakış" oturumuna katılan Babacan, dünyada ekonomik toparlanmanın ne kadar kalıcı olup olmadığının yanı sıra gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik büyümenin ele alındığı oturumda, küresel ekonominin yeni bir döneme girdiğini anlattı. Avrupa ekonomisinin yavaş yavaş toparlanma işaretleri verdiğini, Fed'in açıklamalarıyla ortaya çıkan sermaye kaçışında, ülkeleri tek bir kriter değil spesifik olarak değerlendirmek gerektiğine dikkati çeken Babacan, sadece büyüme odaklı hareket etmek değil, istihdam oluşturan büyümenin önemine vurgu yaptı. Moderatörün Çin bankacılık sistemi ve son dönemde yaşanan gölge bankacılık sorunlarını hatırlatarak, "Bu anlamda Çin bankacılık sisteminin Türkiye'den alacağı dersler olduğunu" söylemesi üzerine Babacan, Türkiye ile Çin arasındaki durumun farklı olduğunu ancak Türk ekonomisinin iki güçlü unsurunun "güçlü bankacılık ve mali disiplin" olduğunu vurguladı. Türkiye'de 2001'de yaşanan krizin ardından son 10 yılda yakalanan ekonomik başarının sorulması üzerine Babacan, "2001'deki bankacılık krizinde Türkiye GSYH'nın üçte birini kaybetti" dedi.
2004'ten sonra birçok reform yaptıklarını, bankacılık ve kredi sistemlerinde yeni düzenlemelere gidildiğini anımsatan Babacan, "Türkiye'de bankacılık sektörü son derece sağlam... Düzenleme ve denetleme konusunda muhafazakar davrandık, başarılı olduk" diye konuştu. Babacan, Türkiye'nin bütçe açığının düşük, borç sürdürülebilirlik oranının ise çok yüksek olduğunu belirtti.
90 ülkeden 1.500 katılımcının biraraya geldiği etkinlik sona ererken, Başbakan Yardımcısı Babacan'ın bugün ülkeden ayrılması bekleniyor.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...