Algı operasyonuna rağmen,1000 firma yer alıyor

Algı operasyonuna rağmen,1000 firma yer alıyor

Ekonomi Haberleri

Sadrettin Karahocagil, “Huzur ortamı sıkıntıya girse de hayat devam ediyor. Yine yatırımlar var, organize sanayi bölgelerinde çalışmalar sürüyor” dedi

Buket Güven
Son aylarda terörün tırmanmasıyla birlikte “yatırımcıların bölgeye olan talebinin azaldığı” yönündeki algıların doğru olmadığı ortaya çıktı. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil; bölgede yatırımların durduğuna, firmaların kararını iptal ettiğine ilişkin kendisine ulaşan bilgi olmadığını belirterek, Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) yatırım yapmak isteyen ve yer bekleyen bin firma olduğunu açıkladı. Çözüm süreci ile yaşanan huzur ortamının bozulmasının olumsuz yansımalarının turizm sektöründe görüldüğünü aktaran Karahocagil, “Dışarıdan ciddi yatırımcılar gelmeye başlamıştı, otel zincirleri gelmişti. Ayrıca sanayiciler geldi, organize sanayi bölgelerimiz doldu, yenileri eklendi, bu ciddi yatırım artışı huzur ortamı sayesinde sağlandı. Bu huzur ortamı sıkıntıya girse de günlük hayat devam ediyor. Yine yatırımlar var, organize sanayi bölgelerinde çalışmalar devam ediyor. Gaziantep 6. OSB, Şanlıurfa 3. OSB, Diyarbakır ve Mardin 2. OSB hazırlanıyor. Bu çalışmalar durmuş değil” dedi. Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'deki turizmcilerin şikayetlerinin olduğunu dile getiren Karahocagil, “Nisan ve Mayıs çok güzel geçti, akın akın turist geliyordu. Hazirandan itibaren sıkıntı başladı. Algı problemi var. Bunu değiştiremiyoruz. Günlük hayatta sıkıntı olmamasına rağmen küçük çatışmalar batıya, uluslararası camiaya farklı şekilde yansıyor. Bölge ateş çemberi olarak görülüyor. Bir taraftan terör, bir taraftan Suriye problemi ve Irak'taki sıkıntılar var, ancak normal hayat devam ediyor. Bunu inşallah bütün ülke ve uluslararası camia da görür” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...