Albayrak: Yerli üretimi el üstünde tutacağız

Albayrak: Yerli üretimi el üstünde tutacağız

EKONOMİ Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin yeni dönem dış ticaret politikalarını Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi Toplantısı'nda paylaştı.

İthalatın artık eskisi gibi kolay olmayacağını, yerli üretimin önceleneceğinin altını çizen Albayrak "Yeni dönem politikalarımızın bir ayağı da yerli üretim yapan firmalarımızın bu süreci istismar etmelerinin önüne geçmek olacak. 'Nasılsa ithal zorlaşıyor, biz de iç piyasada fiyatı yükseltelim.' Bu olmaz. Bununla ilgili şikâyetler geliyor. Yerli üretimi el üstünde tutacağız ama fiyat rekabetinde suistimal etmeyeceğiz" dedi. “Geride bıraktığımız süreç, Covid-19 salgınının Türkiye ekonomisine olan etkisinin, gelişmekte olan ülkelere göre çok daha az olacağını gösteriyor” diyen Albayrak, şöyle konuştu: Ülkemizin dünyaya uzattığı dayanışma eli ve dünyaya örnek sağlık altyapımız ile her anlamda 'Güvenilir ülke Türkiye' fotoğrafını herkese göstermiş olduk.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...