Albayrak: 'Enerji dostu tartışmalar yapalım'

Düzenleyen:
Albayrak: 'Enerji dostu tartışmalar yapalım'

Ekonomi Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dünya Petrol Kongresi’nin üç yıl sonra ABD’nin Houston şehrinde düzenleneceğini hatırlatarak, o zamana kadar enerji dostu tartışmaların devam etmesini diledi

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen 22. Dünya Petrol Kongresi, İstanbul’da devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dolmabahçe Sarayı’nda çok sayıda yerli ve yabancı katılımcıya akşam yemeği daveti verdi. Burada yaptığı konuşmada Albayrak, 19. yüzyılda inşa edilen Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleştirilen bu buluşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Umarım İstanbul’da güzel anılar biriktirmişsinizdir. 22. Dünya Petrol Kongresi’nin hepimiz için verimli ve önemli sonuçlar çıkarmasını umuyorum” ifadelerini kullandı. Bakan Albayrak, kongrenin, üç yıl sonra ABD’nin Houston şehrinde düzenleneceğini hatırlatarak, o zamana kadar enerji dostu tartışmaların devam etmesini diledi.
GENİŞ KATILIM 
Bakan Albayrak’ın verdiği akşam yemeğine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, Pulitzer ödülü sahibi ve uluslararası danışmanlık şirketi IHS Markit’in Başkan Yardımcısı Daniel Yergin, SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol, BP Grubu Üst Düzey Yöneticisi Bob Dudley, Dünya Petrol Konseyi Başkanı Jozsef Toth ile çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve şirketin yöneticisi katıldı. Yemekte ayrıca dünyaca ünlü ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil misafirler için bir sunum gerçekleştirdi. Albayrak, Barutçugil’in sunumu sırasında yaptığı ebru çalışmasını 22. Dünya Petrol Kongresi hatırası olarak Toth’a hediye etti.

Akkuyu 2023’e yetişecek

22. Dünya Petrol Kongresi için İstanbul’da bulunan Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Türkiye’nin ilk nükleer santrali Akkuyu’ya ilişkin Türk yetkililerle önemli görüşmeler yaptıklarını söyledi. Novak “Akkuyu nükleer santralinin ilk ünitesinin 2023 yılında işletmeye alınmasını planlıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde işletmeye alınması için uğraş veriyoruz” ifadelerini kullandı. Novak ayrıca Türk Akımı projesinin deniz kısmının inşasında 50 kilometrenin tamamlandığını kaydederek “Türkiye yakında, projenin çıkış noktalarına ilişkin gerekli belgeleri Rus tarafına verecek” diye konuştu. Alexander Novak, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krizle ilgili soru üzerine de “Söz konusu krize bağlı olarak OPEC’in petrol üretimini azaltma anlaşmasında herhangi bir pürüz veya anlaşmazlık öngörmüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak’tan dört dilde teşekkür

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 22. Dünya Petrol Kongresi için İstanbul’a gelen dört devlet başkanına kendi dillerinde teşekkür etti. Bakan Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan Binali Yıldırım’a Twitter hesabı üzerinden yayımladığı mesajla teşekkür etti. Albayrak, kongreye katılmak üzere İstanbul’a gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev için yaptığı paylaşımda, Azerice “Davetimizi kabul edip, kongreye gelerek bizi şereflendiren, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic için Sırpça, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov için de Bulgarca teşekkür mesajı paylaşan Albayrak, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’ya da Arnavutça teşekkür etti.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...