Akıllı telefonda akılalmaz satış

Düzenleyen:
Akıllı telefonda  akılalmaz satış

Ekonomi Haberleri

2017’nin ilk yarısında cep telefonu için toplam 12,1 milyar lira ödedik! Bunların tamamına yakınını 4,5G uyumlu akıllı cihazlar oluşturdu

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, “2016’nın ilk yarısında 7,36 milyona ulaşan telefon satışları, bu yılın aynı döneminde 7,48 milyona kadar yükseldi” dedi. Ekşi, 2017’nin ilk yarısında satılan telefonların ortalama satış fiyatının bin 620 lira, toplam 6 aylık cironun ise 12 milyar 117 milyon lira olduğunu söyledi. Son beş yılın ilk 6 aylık telefon satışları baz alındığında, satışlarda yüzde 44’lük artış yaşandığı bilgisini veren Ekşi, buna rağmen artışların beklentileri karşılamadığını savundu. Telefonda ikinci el satışlarda KDV’nin yüzde 18 olması ve halen düşürülmesi yönünde bir adım atılmamasından dolayı, burada satışların yüzde 99’unun merdiven altı diye tabir edilen yerlerde yapıldığına işaret eden Ekşi, “Gerçekleşen ticaretin kayıt dışı olması sebebiyle, ikinci el satışların adedi hakkında net bir bilgiye ulaşmak maalesef mümkün olmuyor. Devlet de tahsil edilebilecek vergi gelirinden mahrum kalıyor. Sürekli gündeme getirdiğimiz gibi yüzde 1’lik bir KDV uygulaması, bu ticareti kayıt altına alacak, ciddi bir vergi tahsilatı sağlayacaktır” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...