Akfen, Zorlu’nun 2 santralini aldı

Düzenleyen:
Akfen, Zorlu’nun 2 santralini aldı

EKONOMİ Haberleri

Akfen Yenilenebilir Enerji, Zorlu Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim AŞ’ye ait Sarıtepe ve Demirciler Rüzgar Enerjisi Santrallerini (RES) satın aldı.

Söz konusu alım için imzalar atıldı. Osmaniye’de bulunan santrallerin alınmasıyla birlikte Akfen Yenilenebilir Enerji’nin portföyü 712 megavata ulaşacak. Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu “Gerek kendi santrallerimizi yaparak gerek yeni alımlarla 1000 megavatlık kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Zorlu Enerji’den konuya ilişkin yapılan açıklamada ise iki santralin dışındaki 135 megavat kapasiteli Gökçedağ RES’in şirket tarafından işletilmeye devam edileceği ifade edildi. Zorlu Enerji  CEO’su Sinan Ak, bu yıl elektrik dağıtımına 1 milyar lira yatırım yaptıklarını, yurt içi ve yurt dışında jeotermal, rüzgar ve güneş enerjisi yatırımlarına devam edeceklerini, Pakistan’daki rüzgâr sandraline ek olarak güneş santrali yapımına da hız vereceklerini söyledi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...