Akbank'tan deprem bölgesinde sosyal sorumluluk projesi: 5 ilde 5 bin genci 'güzel yarınlar'a hazırlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akbank'tan deprem bölgesinde sosyal sorumluluk projesi: 5 ilde 5 bin genci 'güzel yarınlar'a hazırlayacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Akbank’ın Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğinde başlattığı ‘Akbank Güzel Yarınlar Hareketi’ ile afetin etkilediği 5 ilde sosyal iyileşmeye katkıda bulunulacak. Adıyaman’daki ilk çalışmalarda bini aşkın genci bilim, teknoloji ve sanatla buluşturan Akbank, bir yıllık süreçte 5 bin gence ulaşmayı hedefliyor.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ / ADIYAMAN - Cumhuriyetin 100. yılında yaşanan büyük depremin ardından bölge halkı için çalışmalarını sürdüren Akbank, gençler için başlattığı Akbank Güzel Yarınlar Hareketi ile bölgede parlak bir gelecek için çalışıyor.

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğinde yürütülen çalışmalarla depremden en fazla etkilenen 5 ildeki gençlere bilim, sanat ve teknolojiden ilham alabilecekleri, yeni nesil yetenekler kazanabilecekleri ve psikososyal destek alabilecekleri gezici bir merkez sunuluyor. Bir yıl boyunca Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Malatya’yı gezecek olan merkez aracılığıyla 5 bin gence ulaşılması hedefleniyor.

Akbank Güzel Yarınlar Hareketi’nde Akbanklı ve TOG’lu uzmanların yanı sıra Akbank Gençlik Akademisi, Akbank Sanat ve Şehrin İyi Hâli gönüllüleri de yer alıyor.

ADIYAMAN’DAN BAŞLADI

Eylülde Adıyaman’da başlatılan çalışmalarla ilk bir aylık süreçte bini aşkın genç kodlama eğitimlerinden fotoğrafçılığa pek çok farklı eğitim ve atölyeye katılma fırsatı yakaladı. Gezici merkezin çalışmalarının Türkiye’nin sürdürülebilir geleceği için önem taşıdığını belirten Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç “Yaşadığımız büyük afetin ardından başlattığımız seferberliği Akbank Güzel Yarınlar Hareketi ile sürdürüyor, bölge halkına sunduğumuz sosyal ve finansal destekleri güçlendiriyoruz. Bu kapsamda; Akbank, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Akbank Sanat, Akbank Gençlik Akademi ve Şehrin İyi Hâli büyük bir güç birliği içinde bölgedeki gençlerimizin yanında yer alıyor ve sürdürülebilir geleceğin temellerini inşa ediyor” dedi.

DAYANIŞMA DEVAM EDECEK

Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı ise “On binlerce gönüllü gencimiz ve uzmanlarımızla afetin ilk gününden bu yana bölgedeki çalışmalarda rol alıyoruz. Dayanışma ruhuyla kurduğumuz Destek Merkezlerimiz ise çocuklar, gençler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun her kesiminde iyi olma hâlini destekliyor. Bu merkezlerin ilk gezici versiyonuna ise Akbank Güzel Yarınlar Hareketi ile imza attık. Bölgede kalıcı bir iyileşme sağlanana dek de çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

YAPAY ZEKADAN FOTOĞRAFÇILIĞA...

Akbank Güzel Yarınlar Hareketi’nde Akbank Gençlik Akademisi, gençleri kariyerlerini şekillendirmeleri için destekliyor. Gençler siber güvenlik, bulut teknolojileri, yapay zeka, metaverse, Web 3.0, veri bilimi gibi yeni nesil teknolojilerle tanışıyor. Akbank Sanat uzmanları ise gençleri stop motion animasyon ve fotoğraf atölyeleri gibi interaktif etkinliklerle buluşturuyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...