Akbank Avrupa Yatırım Bankası'na İTMK ihraç etti

/ Kaynak: DHA
Akbank Avrupa Yatırım Bankası'na İTMK ihraç etti

Ekonomi Haberleri  / DHA

Akbank, Avrupa Yatırım Bankası'na 5 yıl vadeli 407.3 milyon lira nominal tutarında ipotek teminatlı menkul kıymet (İTMK) ihraç etti.

Akbank'tan yapılan açıklamada, ihraç ile sağlanan kaynağın, küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) ve ticari firmaların yatırımlarının finansmanında ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak. Açıklamada ihracın 1 milyar euro veya muadili lira tutara kadar yurt dışında İTMK ihraç programı çerçevesinde yapıldığı, piyasa şartlarının uygun olması durumunda yeni İTMK ihraçlarının da planlar arasında yer aldığı belirtildi. Akbank Uluslararası Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli, "Avrupa Yatırım Bankası'na yaptığımız ihraç ile İTMK programımız kapsamındaki ilk ihracı gerçekleştirdik. İhracın eurobondlarımıza göre üç basamak daha yüksek kredi derecelendirme notuna ulaşarak A3 ratingi alabileceği bir yapı oluşturduk. Gerçekleştirdiğimiz ihraç, teminatlı yapısı nedeniyle daha düşük maliyetler ile borçlanmamıza olanak sağladı" dedi. Farklı projelerle KOBİ'lerin ticari faaliyetlerinin gelişmesine finansal destek sağladıklarını belirten Kefeli, "Diğer taraftan kurulduğu günden bu yana sürdürülebilir değer oluşturmaya odaklanan bir kurum olarak, finansal performansımızın yanında, etik, çevresel, sosyal ve ekonomik önceliklerimizin de Akbank'ı geleceğe taşıyacak önemli unsurlar olduğuna inanıyoruz" dedi ve ekledi: "İTMK alt yapısı ilk olarak 2007'de yapılmış ancak hayata geçirilememişti. Sermaye Piyasası Kurulunun attığı adımlar sayesinde ülkemizde dünya standartlarında bir İTMK düzenleme altyapısı kuruldu. AYB'nin desteği ile de 8 yıldır beklenen ihraç hayata geçirilmiş oldu. Piyasaların uygun olması halinde İTMK Programımız altında yeni bir piyasa ihracı da önümüzdeki dönemde planlarımız arasında."

Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Pim van Ballekom da, "Avrupa Birliği'nin bankası olarak, AB üyesi olmayan ülkeler arasında en yüksek tutarda finansman sağladığımız ülke olan Türkiye'ye güçlü desteğimizi göstermeye hazırız. Bugün, çığır açıcı bir işleme, 'Türkiye'deki ilk İpotek Teminatlı Menkul Kıymet ihracına' yatırım yapıyoruz. İTMK ihraçlarının katalizör etkisi oluşturacağını ve Türk bankalarına küçük ve orta ölçekli firmaların finansmanı için uzun vadeli, inovatif bir seçenek sağlayacağını düşünüyoruz. Bu işlemin AYB ve Akbank arasındaki örnek işbirliğinin göstergesi olmasından dolayı ayrıca mutluluk duyuyorum" dedi. nbsp; nbsp;

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...