Akaryakıtta makas açıldı! Benzin ve motorine zam, LPG'ye talebi artırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akaryakıtta makas açıldı! Benzin ve motorine zam, LPG'ye talebi artırdı

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt fiyatlarına gelen ÖTV kaynaklı zamlar, benzin ve motorinin LPG ile arasındaki makası giderek açtı. Maliyetler ile başa çıkamayan araç sürücüleri çareyi LPG'de buldu.

Akaryakıt fiyatlarına gelen dolar kuru ve vergi kaynaklı zamlar benzin, motorin ile LPG arasındaki makasın giderek açılmasına yol açtı. Cumhartesi gecesi benzin ve motorinin 6 TL birden zamlanmasının ardından, tasarruf yapmak isteyen araç sahiplerinin LPG'ye talebi giderek arttı. Aracına LPG taktırmak isteyenler sanayinin yolunu tutarken, yoğunluğa çare randevu sisteminde bulundu.

BENZİN VE LPG ARASINDA YARI YARIYA FARK VAR

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonrasında sürücüler kilometre yakıt tüketimi hesabı yapmaya başladı. Benzinli bir araç 1 kilometrede ortalama oalrak 3 lira 30 kuruş yakarken, LPG'li bir araç 1 lira 20 kuruş yakıyor. Yarı yarıya oluşan fark sürücüleri LPG'ye yönelitti. Benzinli bir araca LPG sistemi taktırmanın bedeli 10 ila 20 bin lira arasında değişiyor. Oluşan masrafı ortalama 10 ila 20 bin kilometrede amorti ediliyor.

LPG'DE YOĞUNLUK ARTTI

Show TV'de yer alan habere göre bir işletme sahibi benzin ve motorin fiyatlarındaki zamlardan sonra LPG'de yaşanan durum hakkında şunları söyledi: “Günde 8-10 araç geliyor eskiden 2-3 araç geliyordu. Son zamlardan sonra bizde randevu sistemine döndük. Ortalama 6 saat montaj süremiz var müşteri aracını sabah bırakıyor akşam alıyor” ifadelerini kullandı.

LPG TEK ÇARELERİ OLDU

Aracına LPG sistemi taktırmaya gelenler de neden bu kararı aldıklarını şu sözlerle açıkladı:

“12-13 lira otogaz şu anda. 35 lirayı geçti benzin ise. Çareyi burada bulduk ama iki gündür sıra bekliyoruz. Fiyat farkı var yarısı kadar 3’te 1 oranına falan geliyor ondan dolayı bizde aracımıza otogaz taktırmaya geldik bundan sonra böyle bineceğiz."

Kaynak: ShowTV

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...