Akaryakıta indirimin miktarı ve tarihi değişti: Motorinin litresinde fiyatlar haftaya güncellenecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akaryakıta indirimin miktarı ve tarihi değişti: Motorinin litresinde fiyatlar haftaya güncellenecek

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Akaryakıt fiyatlarında petrol fiyatlarında yaşanan keskin düşüşle indirim beklentisi yeniden oluştu. Motorinin litresinde yapılacak indirim miktarı ve tarihi değişti. Sektör kaynaklarının aktardığına göre ayın son günü motorinin litresine indirim gelecek.

Orta Doğu'da İsrail-Gazze arasındaki 22 günlük savaş nedeniyle jeopolitik riskler fiyatları yukarıya doğru iterken akaryakıtta araç sahiplerini sevindirecek yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ekim ayında bir indirim bir de zam yapılan motorinin litresinde yeniden fiyatlar değişiyor. Sektör kaynaklarının aktardığına göre motorinin litresine ayın son günü indirim yapılacak.

AKARYAKITA İNDİRİM GELİYOR

Ekim ayında motorinin litresinde de 2 lira 92 kuruş indirim yapıldıktan sonra jeopolitik gerginlikle 17 Ekim günü yeniden 2 lira 25 kuruş zam yapılmıştı. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre 28.10.2023 saat 00:01'den geçerli olmak üzere motorinin litresinde 1.51 TL indirim bekleniyordu. Kaynaklardan gelen yeni bilgilere göre indirimin tarihi ve miktarı değişti.

Sektör kaynaklarından edinilen yeni bilgiye göre, motorinin litresine 31 Ekim 2023 tarihinde 1,57 TL indirim yapılacak.  İndirim sonrasında motorinin litresi İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama olarak 38-38,50 TL aralığına gerileyecek.

BENZİN VE LPG'YE İNDİRİM VAR MI?

Ekim ayında LPG'ye yapılan 70 kuruş zam yapılmış ve litresi 18 TL'yi aşmıştı. Benzinin litresinde ise 5 Ekim Çarşamba günü 2 lira 10 kuruş, 6 Ekim Perşembe günü ise 1 lira 17 kuruş indirime gidildi. Ardından ise jeopolitik gerginlikle 21 Ekim Cumartesi 1 lira 48 kuruş zam yapıldı. İndirimlerle 34 TL'ye kadar geri çekilen benizin litresi zam sonrası yeniden 36 TL bandına yükseldi.

Benzin şu anda bir indirim beklentisi bulunmazken Kasım ayının başında LPG'de indirim ihtimali güçleniyor.

28 EKİM CUMARTESİ GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 35,14 TL
İstanbul motorin fiyatı: 39,56 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,94 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 35,09 TL
İstanbul motorin fiyatı: 39,62 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 18,39TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 35,77 TL
Ankara motorin fiyatı: 40,19 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 18,30TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 35,87 TL
İzmir motorin fiyatı: 40,34 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 18.00 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım şirketlerinin belirlediği fiyatlar, ürün cinsine rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklik gösterebiliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...