Akaryakıt fiyatlarında zamlara mola! Motorine bu kez indirim geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akaryakıt fiyatlarında zamlara mola! Motorine bu kez indirim geliyor

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamların ardından bu kez indirim geliyor. Benzine 16 Ağustos'tan itibaren 1 lira 55 kuruş zam yapıldı. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre motorine aynı oranda indirim geliyor.

Temmuz ayında vergi ve kurdaki artışla zamlanan akaryakıt fiyatları, Ağustos ayında petrol fiyatlarındaki değişimlerle zamlandıkça zamlandı. Yüzde 100'e yakın artışın yaşandığı benzin ve motorin 40 TL'ye doğru yol alırken, petrol fiyatlarında yaşanan durgunluk tabelalara yansımaya başladı. Motorin ve benzine gelen zamların ardından bu kez indirim haberi geldi.

PETROL FİYATLARINDA İKİ GÜNLÜK DÜŞÜŞ

Suudi Arabistan ve Rusya'nın gönüllü kesintileriyle yükselişe geçen Brent Petrol, Çin ekonomisine ilişkin endişeler ve ABD'nin daha da sıkı para politikası olasılığıyla tetiklenerek düşüşe geçti. 7 haftalık kazanç serisine son veren ABD ham petrolü bu hafta yüzde 4'ten fazla değer kaybettikten sonra varil başına 79 doları gördü.

Akaryakıt kalemlerinden benzine 16 Ağustos Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 lira 55 kuruş zam yapıldı. Geçen hafta cuma gününden itibaren 1 lira 80 kuruş zam gelen motorine bu kez indirim geliyor. Sektör kaynaklarının aktardığına göre 18 Ağustos Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litresinde 1 lira 50 kuruş indirim yapılacak.

İndirimin ardından motorin İstanbul'da 36.88 liraya, Ankara'da 37.37 liraya, İzmir'de 37.53 liraya gerileyecek.

BENZİNE VE LPG'YE İNDİRİM VEYA ZAM VAR MI?

Akaryakıt kalemlerinden benzin ve LPG (Otogaz) litre fiyatlarında indirim veya zam şuan için beklenmiyor.

17 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 37,71 TL
İstanbul motorin fiyatı: 38.34 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 16,38 TL

Ankara benzin fiyatı: 38,23 TL
Ankara motorin fiyatı: 38,83 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 16,29 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 38,34 TL
İzmir motorin fiyatı: 39,00 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 16,00 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...