Akaryakıt fiyatlarında son durum: Brent petrol ne kadar? Benzin ve motorinde indirim var mı, zam geldi mi?

Düzenleyen:
Akaryakıt fiyatlarında son durum: Brent petrol ne kadar? Benzin ve motorinde indirim var mı, zam geldi mi?

EKONOMİ Haberleri

Haftaya sert yükselişle başlayan Brent petrol dün 110 doların altına kadar indi. Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) ekonomik büyüme tahminlerini düşürmesi ve dünya genelinde artan yüksek enflasyon uyarısı sonrası piyasalarda sıkışma olmuştu. Piyasalardaki sıkışmayla birlikte düşeşe geçen Brent petrol tekrardan yükselişe geçti. Yüzde 1 artışla 108 dolara ulaşan Brent petrolde fiyat artışı sürüyor. Araç sahipleri ise “Brent petrol düşer mi? Benzin ve motorine indirim var mı? Akaryakıta zam gelecek mi? 20 Nisan 2022 Bugün LPG, mazot, motorin ve benzin fiyatları ne kadar oldu?” sorularını araştırmaya başladı. İşte akaryakıt fiyatlarında son durum…

Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin’in kapanma kararı ile yükseliş trendine geçen Brent petrol, ABD’nin petrol açıklamalarıyla birlikte 100 doların altına kadar gerilemişti. Ancak Uluslararası Para Fonu (IMF) ekonomik tahminlerini düşürmesi ve artan enflasyona yönelik açıklamalar yapmasıyla petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik başladı. Güne yüzde 0.9 yükselişle başlayan Brent petrol 108 dolara kadar çıktı. Fiyatların yükselmesiyle birlikte “Benzin ve motorine zam gelir mi? Brent petrol ne kadar?” soruları sorulmaya başlandı. Peki benzin ve motorin fiyatları düştü mü, yükseldi mi? Akaryakıta zam ya da indirim gelecek mi? Benzin ne kadar? Motorin kaç TL? İşte 20 Nisan güncel benzin ve motorin fiyatları… 

BRENT PETROL NE KADAR? 

Geçtiğimiz haftalarda 100 doların altına kadar gerileyen Brent petrol, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) ekonomik büyüme ile ilgili raporu ve artan enflasyona karşı açıklamalarıyla tekrardan yükselişe geçti. Güne yüzde 0,9’luk bir yükselişle başlayan Brent petrolde yükseliş ve düşüşler yaşanmaya devam ediyor. Peki Brent petrol ne kadar? Brent petrol 108,23 dolardan işlem görüyor. 

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELECEK Mİ? 

Rusya Ukrayna savaşı ve dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin’in kapanma kararıyla brent petrolde yükselişler başlamıştı. Öte yandan IMF’nin ekonomik büyüme ve enflasyon raporuyla birlikte iyice daralan brent petrol bugünde artış göstermeye devam ediyor. Petroldeki artış ise akaryakıtta zam beklentisi oluşturdu. Peki akaryakıt fiyatlarına zam gelecek mi? 

Konu ile alakalı EPGİS ve sektörden henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı. CMC Markets UK baş piyasa analisti Michael Hewson, dün yaşanan petrol fiyatlarındaki keskin düşüşün, Donbass bölgesine yeni bir Rus saldırısının başlamasının AB üzerindeki baskıyı artırabileceğine dair endişeleri dengelediğini söyledi.

20 NİSAN AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR? 

Brent petroldeki yükselişle birlikte araç sahipleri tarafından güncel akaryakıt fiyatları araştırılmaya başlandı. Peki 20 Nisan 2022 benzin ve motorin fiyatları ne kadar? 

GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

İstanbul (Avrupa): 19,00 TL,
İstanbul (Anadolu): 19,01 TL,
Ankara: 19,10 TL,
İzmir: 19,12 TL,

GÜNCEL MOTORİN FİYATLARI

İstanbul (Avrupa): 22,02 TL
İstanbul (Anadolu): 22,04 TL
Ankara: 22,12 TL
İzmir: 22,13 TL

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...