Akaryakıt fiyatlarına Avrupa ayarı çekilecek

/ Kaynak: AA
Akaryakıt fiyatlarına Avrupa ayarı çekilecek

Ekonomi Haberleri  / AA

Akaryakıta getirilecek yeni düzenleme ile fiyatlar İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya'daki piyasa oranlarına göre ayarlanacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı (EPDK) Mustafa Yılmaz, akaryakıt fiyat oluşumunda belirledikleri yeni metodolojiye ilişkin, dağıtım şirketleri ve bayilerin bundan sonra akaryakıt fiyatları ve kar marjlarını Avrupa'daki serbest piyasayı baz alarak oluşturmaları gerekeceğini belirtti.


ALMANYA VE İNGİLTERE'YE GÖRE AYARLANACAK


Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akaryakıt fiyat oluşumuna dair alınan karar sayesinde, hem tüketici hem de dağıtım şirketleri ve bayiler açısından daha sağlıklı bir piyasanın oluşacağını dile getirerek, yerli ve yabancı dağıtım şirketi ve bayilerin bir yere yatırım yaparken kar marjları ve satış fiyatlarını İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya'daki piyasa oranlarına göre ayarlamaları gerektiğini ifade etti.


''BİZE TEŞEKKÜR EDECEKLER''


Akaryakıt sektöründe piyasanın önünü görememesinden kaynaklı yapısal problemlerin önüne geçmek için bu düzenlemeyi yaptıklarını anlatan Yılmaz, "Sektör lehine alınan bu karar sayesinde önümüzdeki yıllarda dağıtım şirketleri ve bayiler bu düzenlemeyi daha iyi yorumlayacak ve bize teşekkür edecekler" dedi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...