Akaryakıt fiyatları ABD'de rekor tazeledi

Düzenleyen: / Kaynak: BloombergHT/AA
Akaryakıt fiyatları ABD'de rekor tazeledi

EKONOMİ Haberleri  / BloombergHT/AA

ABD'de benzin fiyatları son dönemde rekor üstüne rekor kırıyor. Bir ay önce 4,178 dolar olan benzinin galon fiyatı, 4,619 dolara yükselerek rekor tazeledi.

ABD'de akaryakıt fiyatları, 'sürüş sezonu' olarak bilinen ve en yoğun araç kullanılan döneme girilirken rekor seviyesini yeniledi. Amerika Otomobil Birliği tarafından sağlanan verilere göre ülkede benzin fiyatı galon başına (yaklaşık 3,8 litre) 4,619 dolara ulaştı. Bir ay önce 4,178 dolar olan benzinin galon fiyatı bir sene öncesine göre yüzde 52 arttı.

BIDEN'IN TAAHHÜTLERİ ARTIŞI ÖNLEYEMEDİ

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ham petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş ABD'de benzin fiyatlarının da yükselmesine neden olmuştu.

ABD Başkanı Joe Biden, benzin fiyatlarını düşürmek için mart ayında ülkenin stratejik petrol rezervinden 6 ay içinde günde 1 milyon varil petrolün piyasaya sürülmesine izin verdiğini duyurmuştu. Alınan bu önlemin ardından benzinin ortalama fiyatı nisan ayında 4,07 dolara gerilese de benzin fiyatlarındaki düşüş kısa ömürlü olmuştu.

Nymex piyasasında benzin vadelileri de Pazartesi günü galon başına 403,33 cente ulaşırken fiyatların bu seviyede tutunması halinde yeni bir rekor daha kırılmış olacak. ABD hamp petrolü ve Brent petrol de Çin’in kapanma kısıtlamalarını hafifletmesi ve Avrupa Birliği’nin Rus nakliyelerini yasaklama teklifi sonrası yükseldi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: BloombergHT/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...