Akaryakıt seçim öncesi sürücüleri sevindirdi: Benzin fiyatına beklenen zam iptal oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akaryakıt seçim öncesi sürücüleri sevindirdi: Benzin fiyatına beklenen zam iptal oldu

Ekonomi Haberleri

Petrol fiyatlarındaki yükselişin ardından akaryakıt fiyatlarında zam beklentisi güçlenmişti. Benzin fiyatına Cuma (bugün) gününden itibaren zam bekleniyordu. Akaryakıt fiyatları seçim öncesinde sürücüleri sevindirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde benzine beklenen zam iptal edildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde petrol fiyatlarında yaşanan değişimler nedeniyle akaryakıt fiyatları yeniden yukarı yönlü hareket etmeye başlamıştı. Benzin fiyatına hafta başında gelen zammın ardından ikinci bir zam daha bekleniyordu. Bugünden itibaren geçerli olması beklenen zam iptal edildi.

PETROL FİYATLARI YÜKSELİŞTE

Suudi Petrol Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, 4 Haziran’da gerçekleştirilecek OPEC+ toplantısı öncesinde piyasa aktörlerini spekülasyon konusunda uyarmasının ardından Brent Petrol yeniden yükselişe geçti. Brent Petrolün varil fiyatı 78 doları aştı. 

BENZİNE ZAM GERİ ÇEKİLDİ

Brent Petrolün yanı sıra dolar kurundaki yukarı yönlü hareketler, benzin fiyatlarında yükselişe neden oldu. Mayıs ayının başında 0.43 kuruşluk zammın ardından benzin fiyatlarına pazartesiyi salı gününe bağlayan gece yarısı 77 kuruşluk bir zam daha yapıldı. Sektör kaynakları 26 Mayıs günü yani perşembeyi cumaya bağlayan gece yarısı benzin fiyatına 75 kuruşluk bir zam beklentisinin daha olduğunu aktardı.

Benzinin litresinde bugünden itibaren geçerli olması beklenen 75 kuruşluk zam iptal edildi.

MOTORİN FİYATINA ZAM VAR MI?

Motorinin litresine son olarak mayıs ayın başında 66 kuruşluk bir zam yapıldı. Geçen hafta motorine 76 kuruşluk bir zam daha geldi.  Yeni zamla motorinin litresi 19.50 TL seviyelerine yükseldi.

BENZİN SATIŞLARI ARTTI MOTORİN SATIŞLARI AZLADI

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) verilerine göre yurtiçinde benzin satışları artarken motorin satışlarında azalma görüldü. Benzin satışları, Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,74 artışla 400 bin 204 metreküp oldu. Aynı ayda motorin satışları yüzde 2,14 azalarak 2 milyon 262 bin 679 metreküp olarak gerçekleşti.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (26 MAYIS 2023 CUMA)

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt fiyatları 

Benzin fiyatı: 20,53 TL

Motorin fiyatı: 19,33 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 10,47

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 20,58  TL

Motorin fiyatı: 19,39 TL 

LPG (Otogaz) fiyatı: 10,74

Ankara Akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 20,93 TL

Motorin fiyatı: 19,74 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 10,67

İzmir Akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 20,94 TL

Motorin fiyatı: 19,82 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 10,52

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...