AK Parti'de yerel seçim stratejisi netleşiyor: Beldelere kadar iş birliği yapılacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
AK Parti'de yerel seçim stratejisi netleşiyor: Beldelere kadar iş birliği yapılacak
Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

AK Parti'nin yerel seçim stratejisi yavaş yavaş netleşiyor. Beldelere kadar iş birliği yapılacak, muhalif seçmen ikna edilecek. Yerel hassasiyetler öne çıkarılacak ve CHP'nin başarısızlığı tabanına anlatılacak.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - AK Parti’de yerel seçim stratejisinin detayları netleşmeye başladı. 7 Ekim’de yapılacak olağan kongrede yeni ‘A Takımı’nı seçecek olan partide, ekim ayı sonunda da kamp yapılması öngörülüyor.

Henüz yeri netleşmeyen kampın Ankara Kızılcahamam, Afyonkarahisar ya da Antalya’da yapılacağı belirtiliyor. Yapılacak kamp, yeni milletvekilleri ve yeni parti yönetiminin ilk kapsamlı buluşması niteliğini taşıyacak.

GÜÇLÜ OLANA DESTEK

Kampta, CHP ve İyi Parti karşısında yarışacak adayların belirlenmesinde izlenecek yol ve yöntem değerlendirilecek. Edinilen bilgilere göre, yerel seçimlerde beldelere varıncaya kadar MHP ile ittifak yapılması ve adayların da bu çerçevede belirlenmesi için çalışma yürütülecek. İl, ilçe ve beldede güçlü olan Cumhur İttifakı adayının desteklenmesi üzerinde durulacak.

Bu bağlamda parti kurmaylarına, yerel aktörlerle temasa geçmeleri, muhalefetin toplumsal beklentiyi karşılamakta yetersiz kaldığını anlatmaları istenecek. Büyükşehirlerde AK Parti ve MHP’nin ortak adayının, kararsız seçmenden çok CHP ve İyi Parti seçmenine hitap edecek profilde olmasına özen gösterilecek.

‘YETERSİZLİK’ ANLATILACAK

CHP’li büyükşehir belediyelerinin, lokal bazdaki sorunları dahi çözmekte yetersiz kaldığı, CHP ve İyi Parti seçmenine örnekler gösterilerek anlatılacak. AK Parti kaynakları “Bir bölgede Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 45, muhalefetin oy oranı da yüzde 45 ise burada gösterilecek aday ve yürütülecek kampanya kararsız olan yüzde 10’luk seçmene göre değil, yüzde 45’lik muhalefet seçmenine göre belirlenecek. Amaç muhalefeti destekleyen seçmenin gönlünü kazanmak” değerlendirmesinde bulunuyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...