AK Parti: Bir tane İstanbul ile 2023 hedefi tutmaz

AK Parti: Bir  tane İstanbul ile 2023 hedefi tutmaz

Ekonomi Haberleri

Turhan, "2023 yılında en büyük 10 ekonomi arasına girmemiz için bize en az beş İstanbul lazım. İzmir, ikinci İstanbul olacak" dedi

AK Parti İzmir milletvekili adayı, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu eski başkanı İbrahim Turhan, Türkiye'de kalkınmanın devam etmesinin önemine dikkat çekerek, "Hedefimiz 2023'te dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına girebilmek" dedi. Seçim çalışmaları kapsamında Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika ziyaretleri yapan İbrahim Turhan, şunları söyledi: "Önümüzdeki dönem üzerinde duracağımız temel konu ekonomideki yapısal reformları geliştirmek olacak. 25 ana dönüşüm programı belirledik. Sanayinin kalkındırılması, yüksek katma değer gibi konular var. Çünkü üretmeden hiçbir şey yapamayız. Bunun için üretimi desteklememiz şart. Bir tane İstanbul ile 2023 hedeflerine ulaşamayız. En az beş tane İstanbul yapmamız lazım ve bunu yürekten söylüyorum İzmir ikinci İstanbul olacak. İzmir ile ilgili çok önemli kalkınma projemiz var. Önce tarımsal kalkınma... Güneydoğu Anadolu Projesine benzer bir proje olan Ege Gelişim Projesi İzmir'de uygulanacak. Bakırçay ve Küçük Menderes ovasına bereket gelecek. Ürettiğimiz tarımsal ürünü yerinde işleyerek ihraç eder hale geleceğiz. Bunun yanı sıra büyük bilişim şirketlerinin bilim ve veri sistemleri de İzmir'de olacak. İzmir üniversiteler kenti haline gelecek, sadece Türkiye'den değil Akdeniz'in her yerinden gelen öğrenciler ile İzmir merkez olacak."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...