Ağbal: KDV’den memnun olanı hiç görmedim!

Düzenleyen:
Ağbal: KDV’den memnun olanı hiç görmedim!

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı, KDV Kanununa ilişkin son 1 yılda gelen şikâyetlerin arttığına dikkati çekerek, ‘’Gördüğüm şu ki, KDV Kanununda mutlaka köklü birtakım değişiklikler yapmak gerekiyor. KDV’den herkes şikâyetçi, memnun olan kimseyi görmedim şu ana kadar. Ne zaman KDV konusu açılsa ‘ya oranlar aşağıya çekilsin, ya iade süreleri kısaltılsın, bu karmaşıklıklar ortadan kaldırılsın’ şeklinde çok sayıda talep var” diye konuştu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV Kanununa ilişkin son 1 yılda gelen şikâyetlerin arttığına dikkati çekerek, ‘’Gördüğüm şu ki, KDV Kanununda mutlaka köklü birtakım değişiklikler yapmak gerekiyor. KDV’den herkes şikâyetçi, memnun olan kimseyi görmedim şu ana kadar. Ne zaman KDV konusu açılsa ‘ya oranlar aşağıya çekilsin, ya iade süreleri kısaltılsın, bu karmaşıklıklar ortadan kaldırılsın’ şeklinde çok sayıda talep var” diye konuştu. Dünyada birçok ülkenin KDV kanunlarını uyguladığını anımsatan Ağbal, şunları kaydetti: Özellikle vergi oranlarının farklılığı veya ihracat işlemleri nedeniyle, işletmelerimizin üzerinde KDV yükü kalıyor. Finansmana erişimin zor olduğu sıkıntılı dönemlerde ne oldu, vatandaş mevcut finansmanı KDV’de bıraktı. Bütün bunları radikal bir şekilde değiştirecek çalışmayı inşallah yapacağız.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...