Ağaoğlu yatırımda ağırlığı enerjiye verecek

- Güncelleme:
Ağaoğlu yatırımda ağırlığı enerjiye verecek

Ekonomi Haberleri

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Burak Kutluğ, dünyada 2 trilyon dolarlık bir kaynağın yatırım için gidecek yer aradığını belirterek “Türkiye yenilenebilir enerjide merkez üs olacak. Bu alanda 2024 yılı ve sonrasında Türkiye’ye ciddi kaynak geleceğini düşünüyorum” dedi.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Enerjide fosil kaynaklar yerini güneş ve rüzgâr enerjisi gibi yenilenebilir kaynaklara bırakıyor. Türkiye ise hem üretim hem de yenilenebilir enerji potansiyeliyle yatırım üssü olmaya aday. Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Burak Kutluğ, dünyada 2 trilyon dolarlık bir kaynağın yatırım için gidecek yer aradığını belirterek, bunun yenilenebilir enerji olacağını söyledi. Türkiye’nin yenilenebilir enerjide merkez üs olacağını ifade eden Kutluğ “Bu alanda 2024 yılı ve sonrasında Türkiye’ye ciddi kaynak geleceğini düşünüyorum” dedi. 

2 MİLYAR TL YATIRIM YAPACAK

Kendilerinin de başta rüzgâr santralleri olmak üzere bugüne kadar yenilenebilir enerji sektörüne 550 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını belirten Kutluğ, 5 yıl içerisinde 2 milyar lira daha yatırım yapacaklarını bildirdi. Gayrimenkulün faaliyetlerin yüzde 65’ini oluşturduğuna dikkat çeken Kutluğ “Ağaoğlu olarak 42 yıldır ‘yaşam mimarı’ sloganıyla bugüne kadar 40 binden fazla konut, ofis ve ticari alan geliştirdik. Grubumuzun aldığı stratejik karar doğrultusunda bundan sonra yenilenebilir enerji alanında büyüyeceğiz. 5 yıl içerisinde gayrimenkul ve yenilenebilir enerjini ağırlığının yüzde 50-50 olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Ağaoğlu’nun Türkiye’de yenilenebilir enerji sektörünün potansiyelini ilk gören şirketlerden biri olduğunu ve 2007 yılında aldığı lisanslarla sektörün ilk yatırımcıları arasında bulunduğunu hatırlatan Burak Kutluğ şu bilgileri verdi: Ağaoğlu Enerji, bünyesindeki dört şirketle bugüne kadar yapılan yatırımlarla toplam 637 MW kurulu güce ulaştı.

Ayrıca grup bünyesinde yıl sonunda tamamlanacak yatırımlarla birlikte 228 MW kapasiteye ulaşacak RES ve GES’ten oluşan hibrit santral Tatlıpınar Enerji, Yalova Çınarcık’taki 45 MW kurulu gücünde Manastır Esenköy RES, Gemlik’te 54 MW kurulu gücünde Kürekdağı RES, Amasya’da 24,55 MW kurulu gücünde Umutlu HES’in yanı sıra Düzce’de 12,5 MW kurulu güce sahip biyokütle santrali bulunuyor. Gelecek iki yıl içinde 500 MW’lık bir kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz. Beş yıllık süre sonunda da bu büyüklüğü 1.000 MW’a çıkarmayı planlıyoruz. 

ŞARJ İŞİNE DE GİRECEK

Kutluğ enerji depolama ve şarj işine da yatırım planladıklarını ifade ederek şöyle devam etti: Şu an tüm dünya enerji depolaması üzerinde çalışıyor ve bunu başaran enerjide oyunu değiştirecek. Yine tüm dünyanın üzerinde çalıştığı bir diğer başlık ise yeşil hidrojen. Bu iki konu üzerinde yatırım yapma hedefimiz var. Bir diğer konu ise elektrikli araçlar. Biz de Ağaoğlu Enerji Grubu olarak elektrikli araç şarj istasyonları konusunda alternatifleri düşünebiliriz. Sadece Türkiye’ye değil Balkanlar, Doğu Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri’nde de yatırım yapmayı düşünüyoruz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...