Afrika’ya ekmek-börek götürecek

Afrika’ya ekmek-börek götürecek

EKONOMİ Haberleri

Ekmek ve fırıncılık ürünleriyle bilinen Belçika’nın 80 yıllık şirketi La Lorraine, Türkiye’yi merkez yaptı.

Alper Bişkin
MANİSA

2016’da Manisa’da tek üretim hattıyla hayata geçirdiği fabrikasında ekmek üretimine başlayan şirket, geçtiğimiz günlerde iki yeni üretim hattını devreye aldı. Ekmek türleri, kruvasan ve çöreklerine ilaveten Türkiye’ye has börekleri satış noktalarına donuk olarak sevkeden La Lorraine, Türk lezzetlerini de yurt dışına ihraç ediyor. La Lorraine Türkiye Genel Müdürü Burak Deniz “Türkiye’deki beşinci yılımızı tamamladık. Yıl sonuna kadar yapacağımız 25 milyon avro ek yatırımla birlikte son 5 yılda Türkiye’ye 100 milyon avro yatırım yapmış olacağız. Türkiye’yi merkez üssü yapıp Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesine ihracat kararımız var. Irak, Katar, BAE ve Kıbrıs’a ihracat yapıyoruz. Şimdi Dubai’de bir zincire dahil olduk. Kuzey Afrika’ya da ürün göndereceğiz. Börek ürünlerimiz şu anda Belçika, Hollanda, Polonya ve Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Bunlara yeni ürün ve ülkeleri ekleyeceğiz” dedi.

TÜRKİYE'DEN DÜNYAYA
Şirket olarak yerel üretime destek verdiklerini anlatan Burak  Deniz “Mayamızı da buğdayımızı da yerli olarak temin ediyoruz. Üretimde Türkiye’nin  yüksek kaliteli unlarını kullanıyoruz. Türkiye’ye özgü tatları dünyaya tanıtacağız. İtalya’nın Ciabatta, İspanya’nın Pan Gallego ekmekleri gibi” dedi.

 

170 OKUL YAPABİLİRDİKTürkiye’nin kişi başına 185 kilogram ekmek tüketimiyle Avrupa’da ilk sırada yer aldığını söyleyen Deniz “Fakat ülkemizde yıllık 1,7 milyar TL değerinde ekmek israfı var. Bununla 47 tam teşekküllü hastane, 170 tane okul yapılır” bilgisini paylaştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...