Afrika’nın elektrik trafosu Türklerden

Düzenleyen:
Afrika’nın elektrik trafosu Türklerden

EKONOMİ Haberleri

Türk şirketleri yıllık 1,2 trilyon dolarlık dış ticaret hacmine sahip Afrika pazarından daha fazla pay almak için girişimlerini hızlandırıyor. Bu şirketlerden biri de Türkiye’nin kapasite bakımından en büyük trafo şirketlerinden biri olan ASTOR. Üretiminin yüzde 20’sini yurtdışında 61 ülkeye satan şirket bu sene yapmış olduğu 30 milyon TL’lik AR-GE çalışmasının meyvelerini toplamak için Afrika ve Orta Doğu’daki ağırlığını arttırma kararı aldı.

Sefa Bilgitekin ANKARA

Afrika ve Orta Doğu ülkelerine yapacakları yatırımları ve hedeflerini bir grup gazeteciye anlatan ASTOR Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Geçgel “Türkiye’nin dış ticaret açığını kapatmak için yatırımlarımızda özellikle yabancı ülkelere ağırlık veriyoruz. Bu yüzden yurtdışındaki tanınırlığımız yurtiçindekinden daha fazla. Irak, Nijerya, Mozambik, Kongo, Senegal, Sudan ve Cezayir gibi ülkelere ciddi rakamlarda ihracat yapıyoruz. Önümüzdeki sene ise ağımızı genişleterek 100 milyon TL’lik ihracat yapmayı hedefliyoruz. Bunu da hem komşularımızı hem de Afrika ülkelerini kapsayacak bir üretim ağı kurarak yakalamayı hedefliyoruz” dedi. Ayrıca Geçgel, yeni fabrikada yaklaşık 1.000 kişiye istihdam sağlayacaklarını belirtti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...