Afetzedelere buzağı desteği erkenden ödenecek

Afetzedelere buzağı desteği erkenden ödenecek

EKONOMİ Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Giresun'daki selde tarımsal anlamda hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek özellikle büyükbaş, küçükbaş ve kanatlılarda hasarın tamamını ödeyeceklerini bildirdi.

Ayıca Giresun üreticisi özelinde ikinci dönem buzağı desteği kapsamında ödeme yapacaklarını ifade eden Pakdemirli "Bu ödemeyi henüz Türkiye çapında ödemedik ama Giresunlu üreticimize özel 8 bin 582 üreticimize 14 bin 840 buzağı için 7 milyon 415 bin lirayı da 1 Eylül Salı günü hesaplarına yatırmış olacağız. ORKÖY tarafından da bölgeye 5 milyon lira hibe desteği yapıyor olacağız. Bununla alakalı bugün sabah bölgemize 5 milyon lirayı transfer ettik. Hasar tespitlerinin tamamlanması akabinde de tahmin ediyorum önümüzdeki cuma günü hasar gören köylerimizdeki müstahsillerimize iletiyor olacağız" diye konuştu.

71 MİLYON TL HİBE
IPARD-2 Kırsal Kalkınma Destekleri konusunda bilgi veren Bakan Pakdemirli,  "IPARD-2 Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 68 projeye 71 milyon lira hibe veriyoruz. Bu projelerin dağılımı ise 29'u süt işleme, 13 kırmızı et işleme, 4 kanatlı et işleme ve 22 meyve sebze işleme tesisidir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...