AFAD personel alımı duyurusu yaptı! İşte başvuru tarihleri

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AFAD personel alımı duyurusu yaptı! İşte başvuru tarihleri

Ekonomi Haberleri

AFAD internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklama ile personel alımına ilişkin duyuruda bulundu. Açıklamada, adayların belgelerini 14-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında belirtilen adrese teslim etmesi gerektiği bildirildi. 

AFAD sözleşmeli personel alımı kesin sonuç bildirimi ve asıl aday atamaları hakkında duyuruda bulundu. Yapılan duyuruda, asıl olarak kazanan adayların belgelerini teslim ile ilgili olarak bilgilendirmede bulunuldu. Buna göre, adayların 14-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında teslim işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

AFAD'dan personel alımı ile ilgili gelen açıklama şöyle;

12-23 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen Sözleşmeli Personel Alımı Giriş (Sözlü) Sınavını kazanan adaylar Kesinleşmiş Sözlü Sınav Sonuç bilgisine “Kariyer Kapısı-İşe Alım Platformu” üzerinden E-Devlet şifreleri ile giriş yaparak ulaşabileceklerdir.

Asıl olarak kazanan adaylar, aşağıda belirtilen belgeleri 14-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İnsan Kaynakları Yönetimi Daire Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla aşağıda belirtilen adrese teslim edecek, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Geçerli bir mazereti olmadığı halde atama belgelerini belirtilen süre içerisinde teslim etmeyenler ile gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanlar göreve başlatılmayacaktır. Bu adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmayacaktır.

Asıl olarak atanmaya hak kazanan adaylardan belirtilen süre içinde göreve başlamayanların veya ataması yapılıp herhangi bir sebeple görevden ayrılanların yerine, yeni bir sınav yapılmaması ve 1 (bir) yıllık süreyi aşmamak kaydıyla yedek listeden başarı sırasına göre atama yapılacaktır. Yedek adaylara sıra gelmesi durumunda ilgili adaylarla iletişime geçilerek evrak teslimi istenilecektir.

Asıl adaylara ayrıca posta yoluyla veya diğer iletişim araçları ile bildirim yapılmayacak olup, adayların Kariyer Kapısı Platformu ile Bakanlığımız resmi internet adresini takip etmeleri gerekmektedir. Duyuru ve sonuçların takip edilmemesi nedeniyle oluşabilecek hak kayıplarından adayların kendileri sorumlu olacaktır.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar hakkında 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

AFAD'DA SÖZLEŞMELİLER İÇİN İSTENİLEN BELGELER NELER?

1. Adayların, sınav başvuru esnasında Kariyer Kapısı-İşe Alım Platformu üzerinden elektronik ortamda doldurmuş oldukları Aday Başvuru Bilgileri çıktısının imzalı nüshası.

2. Diploma veya mezun olduğunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi veya tasdikli sureti. Diplomanın veya mezun olduğunu gösterir belgenin aslı ya da onaylı örneği ibraz edilmek kaydıyla fotokopileri Başkanlıkça tasdik edilebilecektir. (E-devlet üzerinden çıktısı alınan “Mezuniyet Belgesi” de kabul edilecektir.)

3. Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi. (E-devlet üzerinden de alınabilir.)

4. T.C. Kimlik Kartı Fotokopisi (Başkanlıkça tasdik edilebilecektir.)

5. Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli pozisyonunda tam zamanlı olarak görev yapmakta iken kurumlarınca sözleşmesi fesih edilen ya da sözleşmesini tek taraflı fesheden adaylar için görev yaptıkları eski kurumlarınca onaylı hizmet belgesi.

6. Varsa Sigorta veya Bağ-Kur hizmetlerini gösterir belge.

7. ''Adli Sicil Kaydının Olmadığına'' dair yazılı beyanı veya E-devlet üzerinden alınacak Adli Sicil Belgesi.

8. Fotoğraf (4 adet)

9. “Koruma ve Güvenlik Görevlisi” pozisyon unvanını tercih eden adaylardan Özel Güvenlik Kimlik Kartı ve Çalışma İzin Belgesi. (Asılları bulunmak kaydıyla Başkanlıkça onaylanabilecektir.)

10. “Şoför” pozisyon unvanını tercih eden adaylardan Sürücü Belgesi onaylı örneği. (Asılları bulunmak kaydıyla Başkanlıkça onaylanabilecektir.)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...