Açlık sınırı 5 bin 323 TL'ye yükseldi

Düzenleyen:
Açlık sınırı 5 bin 323 TL'ye yükseldi

EKONOMİ Haberleri

Türk-İş, açlık sınırını 5 bin 323,64 TL'ye yükseldiğini açıkladı. Yoksulluk ve bekar bir çalışanın yaşam maliyetleri de arttı.

Türk-İş, nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Yapılan araştırmaya göre 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 5 bin 323,64 TL oldu. Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı (yoksulluk sınırı) da 17 bin 340,47 TL'ye yükseldi. Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 6 bin 965,47 TL olarak belirlendi.

Geçen ay ise açlık sınırı 4 bin 928, yoksulluk sınırı 16 bin 52 TL, bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 6 bin 473 lira olarak bildirilmişti.

 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...