Acemi kasaplar yüzünden etin yüzde 15’i çöpe gidiyor

Acemi kasaplar yüzünden etin yüzde 15’i çöpe gidiyor

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, kurban etini, işin ehlinin parçalaması gerektiğini belirterek “Her yıl kurban etinin yüzde 15’i çöpe gidiyor. Bu, binlerce hayvan demek” dedi.

Vatandaşların, hemen kurbanını kestirip gezmeye çıkmak istediği için, acemi kasaplara da rağbet gösterdiğini vurgulayan Yardımcı, federasyon olarak Türkiye genelinde her türlü tedbiri aldıklarını, dört gün boyunca kesimhanelerin açık olduğunu dile getirdi. Kurban kesiminin profesyonellik gerektirdiğini anlatan Yardımcı “Acemiler, kurbanın ciğerinde küçücük bir leke olsa bunu anlamaz, keser atar. Hâlbuki belki de ciğerindeki hastalıktır, yenmemesi gerekir. Dinî vecibemizi yerine getirirken hastalık kapmayalım” diye konuştu. Kurban Bayramı’nda etin israf edilmemesi gerektiğini vurgulayan Yardımcı, şunları kaydetti: Bir kilo et telef olduğu zaman 50 lira yapar. Millî servet bu, yazık günah. Acemiler deriyi parçalıyor, sakatatı kötü çıkarıyor, kötü kestiği için et ziyan oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...