AB'nin 350 milyar avro ile yapamadığını Türkiye yaptı

AB'nin 350 milyar avro ile yapamadığını Türkiye yaptı

Ekonomi Haberleri

Dünya Bankası Türkiye Direktörü, Türkiye'nin küresel krizin yaşandığı 2009 yılı sonrasındaki istihdam oluşturma performansına ilişkin açıklamalarda bulundu

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, "Türkiye, AB Komisyonu'nun ortaya koyduğu 350 milyar avroluk yatırım paketiyle oluşturmayı düşündüğü istihdamdan çok daha fazlasını sağladı" dedi. Raiser, Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin küresel krizin yaşandığı 2009 yılı sonrasındaki istihdam oluşturma performansına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dünyadaki birçok gelişmekte olan ülke ve yükselen piyasalar için Türkiye'nin ilham kaynağı olmayı sürdürdüğünü dile getiren Raiser, "Herşeyden önce Türkiye başarılı bir ekonomik entegrasyon hikayesi. Liberilizasyon, yeni fırsatlar ortaya koydu ve özel sektör bu fırsatları başarıyla kullandı" diye konuştu. Türkiye'nin AB'den 10 yaş daha genç olduğuna dikkat çeken Raiser, "Bu bir fırsat penceresi. 2015 yılı dünyada bağımlılık oranlarının yükseleceği ilk yıl olacak çünkü yaşlanan nüfus iş gücünden daha hızlı büyüyor. Dünya ile kıyaslandığında Türkiye'de ise 10-15 yıllık fırsat penceresi var" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...