Abdullah Kavukçu: ABD’de 500 Simit Sarayı için görüşüyoruz

Düzenleyen:
Abdullah Kavukçu: ABD’de 500 Simit Sarayı için görüşüyoruz

Ekonomi Haberleri

Zirvede konuşan Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu yurt dışında simit fiyatlarının yüksekliğiyle ilgili şikâyet aldıklarını belirterek “Burada 2 bin lira verdiğimiz maaşı, orada 2 bin dolar ödüyoruz. 100 bin lira verdiğimiz yerde 100 bin dolar ödüyoruz ve dünyada diğer markaların bir Big Mac endeksi var. İnşallah biz de kendimiz simit endeksini oluşturuyoruz” diye konuştu.

Zirvede konuşan Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu yurt dışında simit fiyatlarının yüksekliğiyle ilgili şikâyet aldıklarını belirterek “Burada 2 bin lira verdiğimiz maaşı, orada 2 bin dolar ödüyoruz. 100 bin lira verdiğimiz yerde 100 bin dolar ödüyoruz ve dünyada diğer markaların bir Big Mac endeksi var. İnşallah biz de kendimiz simit endeksini oluşturuyoruz” diye konuştu. Kavukçu, 60 çeşit ürünleri olduğunu ancak Türkiye’de “simitçi” olarak tanındıklarını belirterek, “Başladığımız zaman gazeteler manşet attı ‘Simitten hamburgere rakip’ diye ve insanlar çok dalga geçti. Bugün geldiğimiz noktada ciromuzun yüzde 52’sini geçen sene yurt dışından yaptık. Dünyada bakery zinciri olarak tanınmaya başladık. Oxford Street Caddesi’nde bugün 5 tane mağazamız oldu. Bugün 120 bin poundluk mağazamız da var. Yıllık 1 milyon 200 bin pound kira ödüyoruz. Şu an Amerika’da bir grupla 2018 yılında 500 mağaza için konuşuyoruz. Farklı bir büyüme stratejimiz oluştu” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...