ABD'li dev banka seçim sonrasına işaret etti: Yabancı yatırımcı Türkiye'ye akın edecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD'li dev banka seçim sonrasına işaret etti: Yabancı yatırımcı Türkiye'ye akın edecek

Ekonomi Haberleri

Amerika'nın en büyük bankalarından birisi olan Citi Grup, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sonrasında Türkiye'ye yabancı yatırımcının akın edeceğini söyledi.

Türkiye hafta sonunda yeniden sandık başına gidiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sonrasında ekonomide yaşanacaklar merak konusu olmaya devam ediyor. Seçim sonrası Türkiye ekonomisine ilişkin dünyaca ünlü Citi Grup'tan çarpıcı analiz geldi. 

YABANCI YATIRIMCI TÜRKİYE'YE AKIN EDECEK

Dünya gazetesinde yer alan habere göre Citi Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimlerin ardından Türkiye'ye yabancı yatırımcının akın edeceğini söyledi. Türkiye’nin potansiyelini, seçimleri ve küresel ticareti bekleyen risklerini değerleniren Hafeez, Türkiye'ye 50 milyar doların gelmesinin 'şaşırtıcı' olmayacağını belirtti.

ABD'li dev banka seçim sonrasına işaret etti: Yabancı yatırımcı Türkiye'ye akın edecek

SEÇİM SÜRECİNİN BİTMESİNİ BEKLİYORLAR

Bütün ülkelerde yatırımcıların seçim sürecinde bekleme dönemine girdiğini söyleyen Omer Hafeez, “Seçimlerden sonra Türkiye’de ekonomi politikalarında oluşacak değişikliklere göre yatırımcıların gelmesini bekleriz. İlk önce portföy yatırımcılarını göreceğimizi düşünüyorum. Daha sonra doğrudan yatırımcıların gelmesini bekleriz.

Türkiye’ye daha önce bizim bankamız tarafından hazırlanan raporda da belirtildiği kalıcı bir makroekonomik istikrarın tesisini sağlayacak adımların atılması halinde seçimlerden sonra Türkiye’ye 50 milyar dolarlık bir kaynağın gelmesi şaşırtıcı olmaz” dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK FIRSAT SUNUYOR

Türkiye’nin ve çevresindeki bölgenin çok büyük bir ticaret potansiyeli olduğunu söyleyen Omer Hafeez, “Örneğin Mısır’da bir çok reform oluyor bu da şirket satın alma ve birleşme potansiyelleri doğuruyor.

Biz de yatırımcılarla şirketleri bir araya getiriyoruz. 28 yıldır bu Türkiye’ye geliyorum. Bu bölgeyi yakından tanıyorum. Türkiye’nin en güçlü yanlarını konumu, nitelikli insan kaynağı ve üretim potansiyeli olarak sıralayabilirim. Türkiye çok büyük fırsatlar sunuyor” diye konuştu.

İFM ÇOK ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAK

İstanbul’un konumuna dikkat çeken Citi Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, “Türkiye’nin bölgesinin en önemli ülkelerinden birisi olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul Finans Merkezi’nde (İFM) gerekli düzenlemeler yapıldığı zaman biz de değerlendirip bize hangi fırsatları sunduğuna bakacağız. İFM’nin çevresindeki ülkeler için çok önemli bir merkez olma niteliği var” dedi.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...