ABD’li alım grupları Türkiye’de ofis açıyor

Düzenleyen:
ABD’li alım grupları Türkiye’de ofis açıyor

EKONOMİ Haberleri

Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi (ATBD) Fahri Başkanı Uğur Terzioğlu, ABD’li alım gruplarının yeniden Türkiye’de ofis açmaya başladıklarını, Türkiye’nin ABD’ye ihracatının çok daha ciddi rakamlara ulaşacağını vurguladı.

Koronavirüsün olumsuz etkilerinden dolayı 2020 yılında birçok ülkeye dış satımda gerilemeler yaşanmasına rağmen Türkiye’nin bu dönemde dünyanın önde gelen ekonomilerinden ABD’ye ihracatında artış görüldüğünü hatırlatan Terzioğlu, bu trendin süreceğini vurguladı. Terzioğlu, “Amerikalı alım grupları, pandemiyle birlikte yüzlerini Türkiye’ye çevirdiler. Birçok ithalatçı firma Türk üreticilerle bağlantı kurmak için bizimle temasa geçiyor. Bu konjenktör önümüzdeki dönemde de sürecek” dedi.

Pandemi döneminde Türkiye’nin ABD’ye e-Ticaret kanalıyla yaptığı ihracatın ciddi oranda artış gösterdiğine işaret eden Terzioğlu, şöyle devam etti: Çünkü Amerikalılar Çin’le ticareti asgariye indirdi. Çin’den doğan boşluğu önemli ölçüde Türkiye doldurdu. Ayrıca yıllar önce Türkiye’deki ofislerini kapatıp Türkiye’den mal almayı kesen bazı hazır giyim alım grupları da bu dönemde Türkiye’de yeniden ofis açtı ve tekrar Türkiye’den mal almaya başladı. Bu firmaların tekrar Türkiye’de ofis açmaları, uzun vadede Türkiye’nin ihracatını daha da artıracaktır.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...