ABD'de üretici enflasyonu 4 ay sonra ilk kez negatif

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD'de üretici enflasyonu 4 ay sonra ilk kez negatif

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararında etkili olacak tüketici enflasyon rakamlarının ardından üretici verileri de açıklandı. Ülkede üretici fiyatlarında 4 ay sonra ilk kez negatif enflasyon görüldü.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararında etkili olacak Tüketici Enflasyon (TÜFE) verisinin beklentilerin altında gerçekleşmesinin ardından ülkede Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), rakamları da açıklandı. ABD'de üretici fiyatları ekimde beklentilerin altında kalarak 4 ay sonra ilk kez negatif aylık enfaslyon gerçekleşti.

ÜRETİCİ FİYATLARINDA NEGATİF ENFALSYON

ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), ekimde aylık bazda yüzde 0,5 düşerken, yıllık bazda yüzde 1,3 artışla beklentilerin altında gerçekleşti.

Ülkede üretici fiyat endeksi Ekim'de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 arttı.  Aylık bazda ise Ekim'de negatif üretici enflasyonu görüldü. Verilere göre Ekim'de üretici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,5 düştü. Ekim ayında üretici fiyatlarında dört ayın ardından ilk kez negatif aylık enflasyon görülmüş oldu.

ÇEKİRDEK GÖSTERGELER ÜRETİCİ TARAFINDA YAVAŞLADI

Çekirdek göstergelerde de Ekim ayında üretici tarafında yavaşlama dikkat çekti. Gıda ve enerji hariç üretici fiyatlarında aylık olarak değişim olmadı. Beklenti yüzde 0,3 artıştı. Gıda, enerji ve ticaret hariç üretici fiyatlarında ise yüzde 0,1'lik ılımlı artış görüldü. Yıllık olarak bakıldığında ise gıda ve enerji hariç fiyatlar yüzde 2,4 arttı. Buradaki beklenti ise yüzde 2,7 olarak belirlenmişti.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...