ABD’de temerrüt korkusu! Borç limiti görüşmelerinden çıkan sonuç panik oluşturdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD’de temerrüt korkusu! Borç limiti görüşmelerinden çıkan sonuç panik oluşturdu

Ekonomi Haberleri

ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, Amerikan ekonomisini batırabilecek olası bir temerrüde sadece 10 gün kala hükümetin 31.4 trilyon dolarlık borç tavanının nasıl yükseltileceği konusunda bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası yapılan değerlendirmeler piyasalarda tedirginlik oluşturdu.

ABD Başkanı Joe Biden ile Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy basına kapalı olarak yaptıkları görüşmede borç tavanının yükseltilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Beyaz Saray’da gerçekleşen görüşmede 31.4 trilyon dolar olan borç tavanın nasıl yükseltileceği üzerinde duruldu.

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre, Biden ve McCarthy ABD’nin borçlarının 1 Haziran’a kadar ödenmesi gerektiğini ele alsa da yapılan görüşmeden bir sonuç çıkmadı.

ABD’de temerrüt korkusu! Borç limiti görüşmelerinden çıkan sonuç panik oluşturdu

DEMOKRATLAR VE CUMHURİYETÇİLER ANLAŞAMIYOR

Biden görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti.

Cumhuriyetçilerin yeni vergi reformlarını reddettiğini ve demokratlarla anlaşmazlık yaşadığını vurgulayan Biden, “Temerrüdün masadan kaldırıldığını ve ilerlemenin tek yolunun iki parti üstü bir anlaşmaya iyi niyetle ilerlemek olduğunu tekrarladık” ifadelerini kullandı.

Borcun çok yüksek olduğunu ve anlaşmazlıklar yaşandığı konusunda Biden ile hemfikir olduğunu belirten McCarthy, “Bir anlaşmaya varamadık, ama görüşmelerin olumlu geçtiğini düşünüyorum” yorumunu yaptı.

Kaynak: Reuters

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...