ABD'de işsizlik maaşı başvuruları geriledi

/ Kaynak: AA
ABD'de işsizlik maaşı başvuruları geriledi

Ekonomi Haberleri  / AA

ABD'de işsizlik maaşına ilk kez başvuranların sayısı geçen hafta beklentilerin altında kalarak 280 bine geriledi.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından bugün açıklanan verilere göre, 14-20 Aralık haftasında işsizlik maaşına ilk kez başvuranların sayısı önceki haftaya oranla 9 bin kişi azalarak 280 bine indi. Bu sonuçla son 7 haftanın en düşük seviyesini kaydeden başvurulara yönelik beklenti ise 290 bin olarak belirlenmişti.
Öte yandan, bir önceki haftanın işsizlik maaşı başvuruları 289 binde sabit bırakıldı.
Veriler, ayrıca haftalık rakamlara oranla daha az değişkenlik gösteren son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvurularının da 290 bin 250'ye gerilediğini ortaya koydu. Son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvurularının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 16 azalması dikkati çekti. Bu arada, süregelen işsizlik başvuruları ise 30 bin kişi artarak 2 milyon 403 bine yükseldi.
Ekonomistler, beklentinin altında gelen işsizlik maaşı başvurularının, ekonomiye duyulan güvenin artmasıyla azalan işten çıkarmaların yanı sıra artan istihdam olanaklarını yansıttığını ifade ediyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...