ABD'de işsizlik 7 yılın dibinde dolar tarihî zirvesinde!

ABD'de işsizlik 7 yılın dibinde dolar tarihî zirvesinde!

Ekonomi Haberleri

Tarım dışı istihdam verisi açıklanmadan önce 2.9760 seviyesinde bulunan dolar, rakamlar belli olduktan sonra 3 TL'yi aşarak rekor kırdı.

İçeride politik belirsizlikler ve güvenlik endişeleri, küresel ekonomide de Çin kaynaklı büyüme kaygılarının etkisiyle son günlerde yeniden yükselişe geçen dolar, dün gelen ABD tarım dışı istihdam verisiyle rekor kırdı. ABD'de tarım dışı istihdam, ağustosta 173 bin kişi arttı. Beklenti ise 220 bin artış yönündeydi. İstihdam rakamı beklentilerin altında artmasına rağmen, ülkedeki işsizlik oranı yüzde 5.1'e geriledi. Böylece Nisan 2008'den beri en düşük seviye görüldü. İstihdam rakamları, ABD Merkez Bankası'nın “faiz artışı konusunda takip ettiği” en önemli veriler arasında bulunuyor. Verinin iyi gelmesi üzerine dolar, 3.0010 ile tarihî zirvesini gördü. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...