ABD'de güçlü yükseliş sonrası gram altın düşüşe geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD'de güçlü yükseliş sonrası gram altın düşüşe geçti

Ekonomi Haberleri

ABD Merkez Bankasının (Fed) kararının ardından gelen büyüme ve işsizlik verileri altın fiyatlarında sert düşüşe yol açtı. Ons altın 1940 dolara, gram altın 1680 TL'ye çekildi.

ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltmesinin ardından altın fiyatları yükselişe geçmişti. ABD'den gelen güçlü büyüme verileri ve işsizlik maaşı başvuruları 5 ayın en düşük seviyesine inmesinin ardından altın fiyatları düşüşe geçti.

ABD'DEN GÜÇLÜ BÜYÜME

ABD'de faiz kararının ardından merakla beklenen 2023 ikinci çeyrek büyüme rakamları açıklandı. Beklentilerin üzerinde büyüyen ABD ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,4'e ulaştı.

Büyüme rakamlarının yanı sıra ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 22 Temmuz ile biten haftada 221 bine gerileyerek 5 ayın en düşük seviyesine indi.

ABD'de güçlü yükseliş sonrası gram altın düşüşe geçti

ALTIN FİYATLARI DÜŞÜŞE GEÇTİ

ABD'den gelen güçlü veriler sonrasında Ons altın düşüşe geçti. Fed kararının ardından 1982 dolar seviyesinin üzerini test eden Ons altında kayıp 30 doları aştı. Ons altın 1940 bandına geri çekilirken, gram altında da düşüş görüldü.

Fed kararı öncesinde 1700 TL seviyesine geri çekilen gram altın, bugün son günlerin en yüksek rakamını gördü. Atağa kalkan gram altın öğle saatlerinde 1.717 TL'ye yükseldi. Kapalı Çarşı'da ise 1730 TL'den satıldı. 

Ons altındaki çekilmeyle kapanışa doğru gram altın ekranda 1682 TL'ye, Kapalı Çarşı'da ise 1707 TL'ye kadar geri çekildi.

ABD'de güçlü yükseliş sonrası gram altın düşüşe geçti

BATIREL: DÜŞÜŞ TRENDİ BAŞLAYACAK DEMİŞTİM

Türkiye Gazetesi yazarı ekonomist Necmettin Batırel, sosyal medya hesabı üzerinden altın fiyatlarında yaşanan düşüşü değerlendirdi.

Batırel, şu ifadeleri kullandı:

"24 Temmuz'da altında düşüş trendi başlamış demiştim. FED kararından sonra saman alevi gibi parlayan 1980 doları aşan ons, 1947 dolara geriledi. Gram altın 1715'ten 1685 liraya düştü. 1650 TL ilk destek. Bizi dinleyen kazanıyor."

 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...