ABD'de Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı

Düzenleyen:
ABD'de Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı
EKONOMİ Haberleri

Son dakika: Dolar, altın, borsa ve kripto parayı etkileyen ABD'nin Ağustos ayı enflasyon rakamları belli oldu. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip ABD'de Ağustos ayında yıllık yüzde 8,5'ten yüzde 8,3'e geriledi.

ABD'de geçen ayın enflasyon verileri geldi. FED'in politika faizi kararlarını derinden etkileyen bu rakamlar dünya ekonomisi için ciddi etkilere sahip. Dolayısıyla dolar, altın,borsa ve kripto para piyasaları ABD'deki enflasyon rakamlarından ciddi şekilde etkileniyor.

SON 40 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ÇIKMIŞTI

ABD'de enflasyonun yüksekliği ülkenin öncelikli sorunu olarak gündeme geliyor. ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararlarını enflasyonu düşürmek üzere alıyor. ABD’de temmuz ayı enflasyonu yüzde 8,5 olarak açıklanmıştı. Ülkede enflasyon Haziran'da yüzde 9,1 ile 40 yılın en yüksek seviyesine çıkmıştı.

ARTIŞ YÜZDE 1 OLDU

Geniş bir mal ve hizmet yelpazesini izleyen tüketici fiyat endeksi, ay için yüzde 0,1 ve geçen yıla göre ise yüzde 8,3 arttı.

Ülkede gaz fiyatları tüketicilere biraz mola vermesine rağmen enflasyon ağustos ayında beklenenden fazla yükseldiği bildirildi.

Gıda ve enerji maliyetleri hariç enflasyon artışı

Değişken gıda ve enerji maliyetleri hariç tutulduğunda, TÜFE Temmuz ayına göre yüzde 0,6 ve 2021′in aynı ayına göre yüzde 6,3 arttı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...