ABD Senatosu bütçeyi onayladı

/ Kaynak: AA
ABD Senatosu bütçeyi onayladı

Ekonomi Haberleri  / AA

ABD'de federal hükümetinin resmi olarak "kapanmasını" çarşamba gününe kadar erteleyecek kısa vadeli bütçe tasarısı Senato tarafından onaylandı

Bütçe krizinin halen aşılamadığı ABD'de, federal kurumların çarşamba gününe kadar açık kalmasını sağlayacak kısa vadeli bütçe tasarısı hükümetin "kapanmasına" saatler kala Senato'dan geçti.
ABD Senatosu, hükümetin resmi olarak "kapanmasını" çarşamba gününe kadar erteleyecek, 5 günlük bütçe tasarısını yapılan oylamayla kabul etti. Federal hükümet, böylece son bir hafta içinde ikinci kez kapanmaktan son anda kurtulmuş oldu. Senato'ya,Temsilciler Meclisi'nde perşembe gecesi kabul edilen 1,1 trilyon dolarlık tartışmalı bütçe tasarısını görüşmek için daha fazla zaman tanıyan kısa vadeli bütçe tasarısı, şimdi ABD Başkanı Barack Obama'nın onayına sunulacak.
Senato'nun federal kurumların çoğunun 30 Eylül 2015'e kadar finanse edilmesini sağlayacak bu tasarıyı, pazartesi günü oylaması bekleniyor. Bütçe tasarısı, Senato tarafından çarşamba gününe kadar onaylanmazsa, geçen sene 16 gün boyunca kapalı kalan federal kurumlar birkez daha kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.
ABD hükümeti, geçen sene Kongre'nin bütçe üzerinde mutabakata varamamasından ötürü 1-17 Ekim tarihleri arasında kepenk kapatmıştı.
Bütçenin onaylanmaması nedeniyle faaliyetlerine ara veren federal kurumlarda görev yapan yaklaşık 800 bin kamu çalışanı, 16 gün boyunca işlerine gidemezken, binlerce gardiyan, polis ve sınır kontrol görevlisi ücret alamadan çalışmıştı. Ülkeye yaklaşık 24 milyar dolara mal olan bütçe krizi, Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin uzlaşmaya varmalarının ardından 17 Ekim'de sona ermişti.
ABD'de yaşanan bütçe krizleri, federal hükümetin bu güne kadar 12 kez kapanmasına neden oldu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...