ABD Hazine Bakanı Yellen Banka CEO'ları uyardı: Daha fazla banka birleşmeli

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD Hazine Bakanı Yellen Banka CEO'ları uyardı: Daha fazla banka birleşmeli

Ekonomi Haberleri

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın borç krizinin ardından bankaların üst yöneticileriyle (CEO) bir araya geldi. Banka yöneticilerini uyaran Yellen, daha fazla banka birleşmesinin gerekli olabileceğini söyledi.

Amerika’da mart ayından itibaren başlayan ekonomiye yönelik sıkıntılar borç limiti anlaşmazlığındaki iyimser havaya rağmen tüm hızıyla devam ediyor. Pek çok uzmana göre, ABD’de temerrüde düşme senaryosu hala güçlü bir senaryo. Borç krizinin yanı sıra bankacılık krizi de devam ediyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen krizin çözümü için daha fazla bankanın birleşmesi gerektiğini söyledi.

İFLAS YERİNE BANKALAR BİRLEŞMELİ

Anadolu Ajansı'nın CNN International'dan aktardığı habere göre Yellen dün bankaların üst yöneticileri (CEO) ile bir araya geldi. İsimsiz kaynakların aktardığına göre ABD'de Biden yönetimi, istikrarı bozan banka iflasları yerine güçlü bankaların daha zayıf olanları devraldığı şirket birleşmelerini tercih ediyor.

BANKALAR YAKINDAN İZLENİYOR

ABD Hazine Bakanlığı, Yellen'in Banka CEO'larıyla yatpığı görüşme sonrasında açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Yellen'ın likidite ve sermayesiyle ABD bankacılık sisteminin güçlü ve sağlam olduğuna dair ifadelerini yinelediği kaydedildi. 

Yellen'ın marttaki banka iflaslarının ardından alınan önlemlerin, bankacılık sistemine güveni güçlendirdiği ve finansal bulaşmanın etkilerini hafiflettiğini söylediğine işaret edilen açıklamada, Hazine Bakanlığının bankacılık sektöründeki koşulları yakından izlemeye devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, Yellen'ın Kongrenin borç limitini acilen ele alması gerektiğini, ABD borcunun temerrüde düşmesinin bankacılık sistemi ile yerel ve küresel ekonomi üzerinde ciddi sonuçları olacağının altını çizdiği ifade edildi.

Öte yandan Finans Analisti İslam Memiş, ABD'de yaşanan krize ilişkin dikkatli olunması gerektiğini söyledi. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in açıklamalarının ardından Memiş, 2023’ün sonuna kadar resesyonun ve FED'in yeniden faiz artırımına başlamasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Memiş, aynı zamanda dünya genelinde işsizliğin ciddi boyutlara ulaşacağını vurguladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...