ABD enflasyon verileri açıklanacak! Altın ve dolarda düşüş bekleniyor

Düzenleyen:
ABD enflasyon verileri açıklanacak! Altın ve dolarda düşüş bekleniyor

EKONOMİ Haberleri

Yatırımcılar merakla ABD'nin açıklayacağı enflasyon oranını bekliyor. Açıklanan enflasyon verilerine göre piyasalarda haraketlilik yaşanması beklenirken, dolar ve altın fiyatlarında öngörülen rakamları altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş açıkladı.

Küresel piyasalarda gözler Amerikan Merkez Bankası (FED)'in bugün 16:30’da açıklayacağı enflasyon verilerine kilitlendi.

Hafta başında14 TL'ye dayanan kur, sabah saatlerinde 13,76 seviyesine gerilerken, şu anda 13,82 TL'den işlem görüyor.

Yatırımcılarsa enflasyon rakamlarının dolar, euro ve altın fiyatlarına etkisini merak ediyor. Vatandaşlarsa dolar düşer mi yükselir mi, altın düşer mi artar mı gibi araştırmalarla piyasaların nabzını kontrol ediyor. 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'in tahminlerine göre FED'de enflasyon rakamının yükseliş trendi devam ederek rakamlar 7,2 civarını görecek.

ASIL ETKİ 25 OCAK'TA

Memiş, enflasyon rakamının yüksek gelmesinin para ve altın piyasalarına etkisini şöyle açıkladı:

Yüksek enflasyon rakamına bağlı olarak altın ve gümüşün değerinde yukarı yönde hamle beklendiğini belirten Memiş, dolar kuru ile ABD tahvillerinde ise gerileme yaşanabileceğini aktardı. Rakamların açıklanacağı saate dikkat çeken Memiş, "16:30 civarında kısa vadeli bir dalgalanma olacak. Dalgalanma kalıcı olmayacak, birkaç gün sürecek. Ons altın fiyatı 1790 ile 1830 dolar aralığında dalgalanabilir. Bugünkü dalgalanma yanıltıcı olabilir. Ancak asıl etki 25 Ocak’ta olacak.” dedi.

YÜKSEK ENFLASYONA YÜKSEK FAİZ 

Fed Başkanı Jerome Powell dün akşam  ABD Senatosunun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi üyelerine yaptığı sunumda enflasyonun yüksek çıkması durumunda faizlerin de arttırılacağı mesajını vermişti. Powell, yüksek enflasyonun maksimum istihdam ve uzun süreli genişlemenin sağlanmasına yönelik ciddi bir tehdit olduğunu belirterek "Enflasyonun beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde kaldığını görürsek, faiz oranlarını zaman içinde daha fazla artırmak zorunda kalırsak, artırırız." demişti. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...