ABD büyümesi 4 yılın zirvesinde! İşte doların ilk tepkisi...

Düzenleyen:
ABD büyümesi 4 yılın zirvesinde! İşte doların ilk tepkisi...

EKONOMİ Haberleri

ABD ikinci çeyrek büyümesi 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bu verinin açıklanmasının ardından dolarda da hareketlenmeler yaşandı...

ABD Ticaret Bakanlığı, bugün 2. çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. ABD büyümesi ikinci çeyrekte yüzde 4,1 olarak gerçekleşti. Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Lawrence Kudlow, "oldukça iyi" bir ikinci çeyrek büyüme rakamı beklerken, bir ekonomist, ekonomik genişlemede hızın "zirveye yakın olduğu" konusunda uyarıda bulunmuştu.

2014'TEN BERİ EN HIZLI BÜYÜME 

Analistler, her halükarda, Cuma günü açıklanan veride takip edilecek ana rakamın oldukça iyi geleceğini öngörmüştü. Bloomberg'te yer alan ankete göre;medyan beklenti, yıllıklandırılmış büyümenin yüzde 4.2 seviyesinde gerçekleşeceği yönündeydi. Açıklanan verilere göre büyüme 4,1 olarak gerçekleşti ve anket sonucu çok yakın tahmin edildi. Bu rakam, 2014'ün üçüncü çeyreğinden bu yana en hızlı büyüme seviyesini temsil ediyor. 

Bloomberg’in anketine katılan 73 ekonomistin medyan büyüme beklentisi yüzde 4,2’ydi. ABD ekonomisi en son 2014’ün 3. çeyreğinde yüzde 4,9 büyümüştü Kişisel tüketim harcamaları ikinci çeyrekte yüzde 4 arttı. İlk çeyrekte artış yüzde 0,5 olarak kaydedilmişti. GSYH fiyat endeksi ikinci çeyrekte yüzde 3 yükseldi, ilk çeyrekte yükseliş yüzde 2 olmuştu. Çekirdek PCE çeyreklik bazda yüzde 2 arttı, ilk çeyrekte artış yüzde 2,2 olarak. gerçekleşmişti. 

DOLARDA NE KADAR OLDU?

Büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından sabah saatlerinde 4,870 TL'den işleme başlayan dolar, 16:00'dan sonra 4,864 seviyelerinden işlem görüyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...