'AB, tahtadan Truva atıymış ki her yeri gıcırdıyor'

Düzenleyen:
'AB, tahtadan Truva atıymış ki her yeri gıcırdıyor'

Ekonomi Haberleri

Bakan Zeybekci “AB gibi devasa bir yapı vardı. Truva atı gibi. Tahtadanmış hâlbuki. İngiltere çıkınca her yerinden ses geliyor şimdi” dedi

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye’nin dimdik ayakta olduğunu, kriz tellalları ile davetçilerinin yerle bir olacağını söyledi. 15 Temmuz girişiminin ardından 18 Temmuz sabahı Türkiye’deki bütün sistemin çalıştığını anlatan Zeybekci “Bankalar, borsalar çalışıyor, havale ve EFT’ler yapılıyordu. Her şey tıkır tıkır işliyordu” dedi. Alman, İngiliz meslektaşlarına “İstemeyiz ama Türkiye’deki girişim sizde olsa ne olurdu” diye sorduğunu söyleyen Zeybekci, “İnanın 6 ay bankaları çalışamaz, ekonomileri yıllarca belini doğrultamazdı. Faizleri belki 10 sene normale gelemezdi. Biz Türk ekonomisi olarak dünyada hiçbir ekonominin yaşamadığı bir testi yaşıyoruz. Dayanıklılık testi. Bu testi de geçtik elhamdülillah, hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. Dünyada dengelerin değiştiğini, Amerika’da her şeye ak diyen bir başkandan sonra her şeye kara diyen başkanın geldiğini, Avrupa’nın her yerinden ses geldiğini söyleyen Zeybekci, AB gibi devasa bir yapı vardı. Truva atı gibi. Tahtadanmış halbuki. İngiltere de çıkınca her yerinden gıcırtı geliyor şimdi. Tabii bazıları gıcırtıların hızlarını alamayıp bize de söylüyor. Boş verin, biz işimize bakarız” ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...