THY rekor kırdı, 9 günlük tatil dolu dolu geçti

- Güncelleme:
THY rekor kırdı, 9 günlük tatil dolu dolu geçti

Ekonomi Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bu yıl 60 milyon turist, 56 milyar dolar gelir hedeflendiğini açıklarken, 9 günlük bayram tatilinde yaşanan hareketlilik bu rakamlara ulaşılacağını gösteriyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, “Kıyılarda yüzde 80-90 civarında doluluk oranlarına ulaştık. Yüzde 100 olmasa da turizmcilere memnun edecek seviyelere geldik. İç turizmde vatandaşlar özellikle bayram tatillerinde şehir ve kültür turlarını çok fazla tercih etmiyor. Yabancı turist açısından ise İstanbul başta olmak üzere şehir otellerinde ağırlıklı olarak Körfez ve Orta Doğu’dan misafirlerimizi ağırladık” dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cevat Engin Şahin de her bayram olduğu gibi bu bayramda da ulaşımda yoğunluk yaşandığını kaydederek, “Ciddi bir trafik oldu. Yine THY tarihî bir rekor kırdı. Bayramın son günü 300 binin üzerinde yolcu taşıdı. İlk gün de 285 bin yolcu taşımıştı. O da yine bir rekordu” bilgisini paylaştı. Bayramın ardından gözlerin şu an gelecek yaz tatilcilerine çevrildiğini kaydeden Şahin, şöyle devam etti: Yaz tatilcilerinin otel doluluklarını yüzde 100’e ulaştıracağını tahmin ediyoruz. Yabancı turistte geçen seneye göre şu ana kadar yüzde 15 civarında bir artış görülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...