897 konut yapılacak! Bakan Kurum duyurdu: Şanlıurfa'nın iki ilçesinde ilk kazma vuruldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgedeki acil konut ihtiyacı için harekete geçen hükümet, çalışmalarını sürdürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından 11 ilde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini anlatan bir video paylaştı ve Şanlıurfa'nın Birecik ile Eyyübiye ilçelerinde de kalıcı konutların yapımına başlandığını bildirdi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 11 kentte büyük hasar bıraktı. Binlerce bina yerle bir olurken, bölge halkı geçici olarak çadırlarda ve konteynerlarda yaşıyor. Konut ihtiyacını gidermek için çalışmaları başlatan hükümet, bütün illerde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle inşa edilecek kalıcı konut çalışmalarına hız verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle inşa edilecek kalıcı konut çalışmalarına ilişkin video yayımladı.

Kurum, paylaşımında, "Bilimsel, güçlü ve hızlı. TOKİ ile dirençli şehirlerimizi bu anlayışla inşa ediyoruz. Bilimden şaşmadan, hızlı hareket ederek, güçlü adımlarla Şanlıurfa Birecik'te de başladık" ifadelerini kullandı.

897 konut yapılacak! Bakan Kurum duyurdu: Şanlıurfa'nın iki ilçesinde ilk kazma vuruldu

BİRECİK VE EYYÜBİYE'DE İLK KAZMA VURULDU

Videoda, Şanlıurfa'da da kalıcı konutlar için çalışmaların başladığı belirtilerek, Şanlıurfa'nın Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde ilk kazmanın vurulduğu bilgisi paylaşıldı. İlk etapta 897 konutun yapılacağı aktarılan videoda, konutların yatay ve yöresel mimariye uygun inşa edileceği belirtildi.

Görüntülerde, konutların yanı sıra çocuk oyun parkları, spor ve dinlenme gibi sosyal donatı alanlarının da bulunduğu bir yaşam alanı oluşturulacağı da aktarıldı. (AA)

897 konut yapılacak! Bakan Kurum duyurdu: Şanlıurfa'nın iki ilçesinde ilk kazma vuruldu

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...