8 ayın balığını 10 günde tuttular

Düzenleyen:
8 ayın balığını 10 günde tuttular

Ekonomi Haberleri

Geçen av sezonunda 8 ayda tutulan palamut miktarı bu sezonda 10 günde tutuldu. Son 5 yılın en bereketli sezonunun yaşandığı dönemde palamutun kilogramı geçen yıla göre 5 kat ucuzladı.

İstanbul Su Ürünleri Hali Komisyoncuları Derneği (İSKOMDER) Başkanı Mahmut Uçan, bu sezon ciddi bir hamsi ve palamut bolluğu yaşandığını belirterek, “Halkımıza ucuz balık yedireceğiz. Şu anda halde palamut balığının fiyatları gramına göre değişiyor. Mesela 800 gram ile 1 kilogram arasında değişen palamutun tanesi 5 lira, 600-700 gram palamutlar 4 lira, daha küçükleri 3 lira. Bunlara KDV dâhil değil. Yani palamutların tane fiyatı 3 ile 5 lira arasında değişiyor. Geçen sene tezgâhta 25 lira olan palamutun bu yılki fiyatı 5 lira. Yani 5’te biri fiyatına” dedi. 

ÇİNEKOP BEKLENTİSİ YÜKSEK

Palamut az bulunurken, hamsinin bollaştığını, 15-20 güne kadar hamsinin akıbetinin belli olacağını söyleyen İstanbullu balıkçılar, “Bu yıl çinekop beklentimiz yüksek. Çinekop sezonu Ekim 15’te başlar. Denizlerde istavrit eksik ama diğerlerinden bolca var. Vatandaş düşük fiyattan balık yesin” diyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...