700 bin turist hem gezdi hem sağlığını kazandı

700 bin turist hem gezdi hem sağlığını kazandı

EKONOMİ Haberleri

Türkiye, sağlık turizminde dünyanın zirvelerine yükseliyor. Son yıllarda yatırımlarla sağlık alanındaki kalite ve kapasitesini artıran Türkiye’de medikal turizm de hızla büyüyor.

Bu büyümeyle birlikte fiyat, kalite, teknik şartlar, bekleme süresi ve imkânlarını hızla yukarılara taşıyan Türkiye’ye 2017’de tedaviye gelen hasta sayısı 700 bine ulaştı. Bu sayının 2008 yılında 75 bin seviyesindeydi. Aradan geçen 10 yılda sağlık turizmi için gelen yabancı sayısı 10’a katlanmış oldu. İstanbul Uluslararası Sağlık ve Turizmi Derneği (İSTUSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ali Kodan, Türkiye’ye fiyat, kalite, teknik şartlar, bekleme süresi ve yüksek imkânlar sebebiyle gelen sayısının hızla arttığını belirterek “Bu yıl sonunda 1 milyon hasta gelmesi sürpriz olmayacak.” dedi.

FİYAT BİZDE 10’DA BİRİ
 Türkiye’nin tedavi için tercih edilmesinde kalite, fiyat ve bekleme süresi gibi ajantajlar var. Bir kalp kapakçığı ameliyatı AB ve ABD’nin 10’da biri fiyata yapılıyor. Bekleme süreleri de Avrupa’da 6 aydan başlarken Türkiye’de 2 hafta. Ayrıca sağlık turizmi çalışmaları için bir de şirket kuruldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...