70 milyon turist için sosyal medya hamlesi

70 milyon turist için sosyal medya hamlesi

EKONOMİ Haberleri

“50 milyon turist, 50 milyar dolar” olan 2023 turizm hedeflerini “70 milyon turist, 70 milyar dolar” olarak güncelleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019’a “nitelikli turist sayısı ile turizm pazarlarını arttırma” amacıyla girdi.

Yeni bir tanıtım logosu ve sloganla “Türkiye” markasını oluşturma çalışması başlatan Bakanlık, 18 yıldır kullanılan Turkey markası ve lale figürünün dışında yeni bir algı oluşturmak için yurt dışı reklam ve PR ajanslarını belirleme sürecini devam ettiriyor. Tur şirketlerinin paket programları yerine kendi seyahat programını kendi oluşturan “perakende turistlere” yönelik tanıtımların ön plana çıkacağı 2019’da bunun için medyanın her mecrası etkin kullanılacak. Bunun için sosyal medyada bloggerlardan ve Instagram kullanıcılarından yararlanacak. Tanıtım çalışmalarında, yapay zekâ programlarıyla daha önce Türkiye’ye gelmiş çeşitli sebeplerden artık başka ülkeleri tercih eden ya da hiç gelmemiş turistlere ilişkin analizler çıkarılacak. Analiz sonuçlarına göre, gelir grubu yüksek turistleri hedefleyen direkt tanıtım çalışmaları yürütülecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...