6’da 1 fiyata yerli İHA

Düzenleyen:
6’da 1 fiyata yerli İHA

Ekonomi Haberleri

İsrail yapımı Heron’lara rakip olarak Türk mühendisler tarafından imal edilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Müdürlüğü tarafından terörle mücadelede yoğun şekilde kullanılan Bayraktar İHA ile Türkiye, silahlı İHA üretip kullanabilen 6 ülkeden biri oldu.

Efrahim Gönültaş İSTANBUL - Baykar tarafından ‘yüzde 100 yerli’ olarak imal edilen Bayraktar İHA’sı, terörle mücadeleye önemli bir katkı sağladı. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, İHA’nın geliştirilme sürecindeki maliyet hesaplarının, ABD’den alınan Predator insansız hava aracının 2’de 1’i, İsrail Heron’unun ise 6’da 1’i olduğunu belirtti. Bayraktar İHA’nın 12 metre kanat açıklığı ile 650 kg toplam kalkış ağırlığı bulunuyor. Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar da “Daha büyük insansız uçaklar ve insansız jet, yol haritasında görülen yeni hedeflerimiz” şeklinde konuştu. 
 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...