69 ülkede turizm tamamen kapalı

69 ülkede turizm tamamen kapalı

EKONOMİ Haberleri

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün (UNWTO) son verilerine göre dünya çapındaki destinasyonların yüzde 32’si, yani 69 ülke, salgın sebebiyle küresel turizme tamamen kapalı durumda bulunuyor.

Osman Sağırlı

Bunlar arasında yer alan 38 destinasyonun ise en az 40 haftadır kapalı olduğu belirtiliyor. BM raporuna göre; Covid-19 virüsünün yeni varyantlarının ortaya çıkması, birçok hükûmetin seyahat sınırlamalarını hafifletme çabalarını da tersine çevirmesine sebep oldu. En çok Asya-Pasifik ülkelerinde ve Avrupa’da “turizmin tamamen kapatılması” gözlendi. Virüsün yayılmasını engellemek için seyahat sınırlamaları yaygın olarak kullanılıyor. UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili; milyonlarca kişinin ve binlerce işletmenin bağlı olduğu sektörün, güvenli ve sorumlu bir şekilde yeniden faaliyete başlamasına yönelik adımlar atılması gerektiğini söyledi. Rapora göre seyahat sınırlamalarıyla ilgili bölgesel farklılıklar var. Sınırların turistlere tamamen kapalı olduğu destinasyonlardan 30’u Asya-Pasifik’te, 15’i Avrupa’da, 11’i Afrika’da, 10’u Amerika’da ve üçü Orta Doğu'da...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...