60 temizlik işçisinin alınacağı işe 1.300 kişi başvurdu

/ Kaynak: CHA
60 temizlik işçisinin alınacağı işe 1.300 kişi başvurdu
Ekonomi Haberleri  / CHA

Sivas'ta cami ve Kur'an kurslarında temizlik işçisi olarak görev yapmak üzere alınacak 60 kişilik iş için bin 300 kişi müracaat etti.

Sivas Müftülüğü, Çalışma ve İş Kurumu tarafından yürütülen toplum yararına çalışma programı kapsamında cami ve Kur'an kurslarının temziliği için elaman talep etti. İş Kur'un yürüttüğü program için 60 kişilik işe bin 300 kişi başvurunca izdiham oluştu. Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar, kura çekileceği söylenen Sivas Müftülüğü arkasında bulunan Kur'an Kursu önünde toplanmaya başladı. İşe girmek için çok sayıda bayan da kuraya katıldı.Kur'an kursu konferans salonunda yapılan kuraya katılmaya gelenler salona sığmadı. İş Kur Birim Şefi Emrullah Narin, salonda bulunanlara kuraya katılmak için hangi şartlar arandığı ile ilgili bilgi verdi. İsimler kaydedildikten sonra kura çekeceği söylendi. Bazı vatandaşların da kura öncesi dua okudukları görüldü.Başvuru sahipleri salona sığmayınca bina önüne de masa kuruldu. Kayıt işlemi için vatandaşların bekleyişi sırasında yol da trafiğe kapatıldı. Çok sayıda çevik kuvvet polisi de kura sırasında görev yaptı.İş Kur Birim Şefi Emrullah Narin, 60 kişilik işe bin 300 kişinin müracaat ettiğini belirterek, kura sonucu 60 asil 30 da yedek belirleyeceklerini söyledi. Kura sırasında Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin de hazır bulundu.
Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...